Biznis vesti

Radnik smederevske Železare pisao Si Đinpingu, kineski predsednik mu odgovorio

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2024

-

11:27

Radnik smederevske Železare pisao Si Đinpingu, kineski predsednik mu odgovorio
Radnik smederevske Železare pisao Si Đinpingu, kineski predsednik mu odgovorio - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kineski predsednik Si Đinping, koji će 7. maja doputovati u zvaničnu posetu Srbiji, odgovorio je na pismo radnika železare HBIS u Smederevu, ohrabrujući ih da daju nove doprinose kinesko-srpskom prijateljstvu, prenela je agencija Sinhua.

U pismu datiranom od ponedeljka, Si je podsetio da se tokom državne posete Srbiji 2016. godine sastao sa radnicima u Železari Smederevo i da je duboko osetio njihovu podršku obostrano korisnoj saradnji Kine i Srbije, kao i njihova velika očekivanja za svetlu budućnost železare.

Predsednik Kine je, kako se navodi, iz pisma radnika, saznao da je zajedničkim naporima rukovodstva obe strane i samih radnika, železara dobila novi izgled, pružajući snažnu podršku razvoju grada Smedereva.

"Veliko je zadovoljstvo saznati da je čeličana brzo pretvorila gubitke u dobitke nakon ulaganja kineske kompanije, da zagarantovan posao ima više od 5.000 radnika, i da hiljade porodica uživaju u mirnom i srećnom životu", rekao je kineski predsednik u odgovoru radnicima smederevske železare.

Razvoj železare, rekao je on, ne može se postići bez posvećenosti i napornog rada radnika, koji su marljivo radili na brzom rastu čeličane i napisali novo poglavlje za čelično prijateljstvo između Kine i Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis