Region

Milatović i Spajić na liturgiji u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, Mandić u manastiru Morači

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2024

-

12:44

Milatović i Spajić na liturgiji u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, Mandić u manastiru Morači
Milatović i Spajić na liturgiji u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, Mandić u manastiru Morači - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Državni vrh Crne Gore prisustvovao je jutros Vaskršnjoj liturgiji u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Liturgiji su prisustvovali predsednik i premijer Crne Gore Jakov Milatović i Milojko Spajić. Uz mnogobrojne građane liturgiji su prisustvovali ministar spoljnih poslova Filip Ivanović i ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov.

Predsednik Skupštine Crne Gore je Vaskršnjoj liturgiji sa porodicom prisustvovao tradicionalno u manastiru Morača, gde je liturgiju služio nastojnik, arhimandrit Rafailo Kalik sa sveštenstvom i monaštvom.

"U ovoj srednjevekovnoj svetinji, čiji je ktitor bio knez Stefan Vukanov Nemanjić, moji preci su godinama proslavljali ovaj najveći hrišćanski praznik. Nakon pričešća, a po završetku Službe Božje, njemu i monaškom bratstvu manastira srdačno sam čestitao Vaskrsenje Gospodnje i poželeo da se još mnogo godina susrećemo u miru i slozi, negujući veru i čuvajući naše svetinje", napisao je Mandić na društvenoj mreži "X", uz tradicionalni pozdrav: "Hristos Vaskrese - Vaistinu Vaskrese!".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa