Evropa

Iz Tise na granici sa Rumunijom izvučena tela četvorice Ukrajinaca

Komentari

Autor: Tanjug

07/05/2024

-

14:42

Iz Tise na granici sa Rumunijom izvučena tela četvorice Ukrajinaca
Iz Tise na granici sa Rumunijom izvučena tela četvorice Ukrajinaca - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U proteklih nekoliko dana iz reke Tise na granici Ukrajine sa Rumunijom izvučena su tela četiri utopljenika, od kojih je najmlađi imao samo 20 godina, saopštila je Državna granična služba Ukrajine.

"U saradnji sa kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova, graničari su dobili informaciju da su pronađena dva tela muškaraca, od kojih je jedan  imao samo 20 godina.

Jednog od utopljenika pronašao je lokalni ribar. Na lice mesta su pozvani spasioci i policija.

Prethodno je na obali Tise pronađeno još jedno telo muškarca.

"Poginuli je muškarac srednjih godina sa znacima dužeg izlaganja vodi. Rumunski graničari su otkrili telo sa svoje strane granice, i u toku je utvrđivanje identiteta utopljenika", saopštila je Državna granična služba.

Lokalni mediji su prethodnog dana javili da su pronađena tela šestorice utopljenika, a sudeći po stanju nekih, proveli su duže vreme u planinskoj reci.

Ukrajinska granična služba je u martu prijavila 22. smrtni slučaj utapanja u reci Tisi od početka sukoba u februaru 2022, a prošle godine je iz Tise izvađeno deset mrtvih.

Prema zvaničnim podacima, prošle godine je 5.400 Ukrajinaca ilegalno prešlo granicu Rumunije u pokušajima da izbegnu regrutaciju, a navodno oko 2.000 njih uspelo da prepliva Tisu.
 

Komentari (0)

Evropa