Evropa

Nemački mediji: Šolc izbegao direktan odgovor na pitanje o rezoluciji o Srebrenici

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2024

-

11:39

Nemački mediji: Šolc izbegao direktan odgovor na pitanje o rezoluciji o Srebrenici
Olaf Šolc - Copyright Tanjug AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Nemački kancelar Olaf Šolc je izbegao direktno da odgovori na pitanje o odnosu Nemačke prema onima koji se protive rezoluciji o Srebrenici, piše danas Dojče vele (DW).

Pitanje Šolcu je postavio DW na jučerašnjoj konferenciji za novinare nakon susreta sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Denisom Bećirovićem u Berlinu.

Šolc je na njihovo pitanje o odnosu Nemačke prema onima koji se protive rezoluciji manje-više izbegao direktan odgovor i rekao da Nemačka "predvodi grupu prijatelja koji se zalažu za donošenje rezolucije kako sećanje ne bi izbledelo, kako bi ostalo upozorenje za budućnost“, preneo je DW.

Šolc se osvrnuo i na bezbednosnu situaciju u regionu i rekao da mir na Zapadnom Balkanu „nije nešto što se podrazumeva“.

"Bosna i Hercegovina tu igra značajnu ulogu i mi ćemo se odupreti svakom pokušaju ugrožavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH“, rekao je Šolc i naglasio da će zbog toga Nemačka nastaviti da učestvuje u vojnoj misiji Eufor Altea.

Bećirović, koji je i predsedavajući Predsedništva BIH, završio je juče dvodnevnu posetu Berlinu tokom koje se, osim sa Šolcom sastao i sa predsednikom Nemačke Frank Valter Štajnmajerom.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa