Poznati

Princ Hari stiže u Veliku Britaniju: Ovog puta poseta nema veze sa članovima kraljevske porodice

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2024

-

13:53

Princ Hari stiže u Veliku Britaniju: Ovog puta poseta nema veze sa članovima kraljevske porodice
Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth - Copyright Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Britanski princ Hari, koji živi u SAD otkako je obustavio svoje aktivnosti kao član kraljevske porodice, najavio je da će 8. maja na službi u katedrali Svetog Pavla u Londonu svečano obeležiti 10. godišnjicu Inviktus igara i doputovati u retku posetu Velikoj Britaniji zbog ovog međunarodnog sportskog događaja koji je on i osnovao.

Kako su saopštili organizatori manifestacije, dolaskom princa Harija na desetu godišnjicu Inviktus igara ''obeležiće se decenija tokom koje su kroz sport menjani i spasavani životi mnogih'', preneo je Rojters.

Inviktus igre su međunarodna multi-sportska manifestacija za ranjene, povređene i bolesne pripadnike oružanih snaga, kako onih u aktivnoj službi tako i veterana, koja je prvi put održana 2014. godine.

Vojvoda od Saseksa, koji živi u SAD sa svojom suprugom Megan i dvoje dece, pokrenuo je ove igre 2017. godine kao međunarodni sportski događaj za pripadnike vojske povređene u ratnim operacijama, navodi Rojters.

Princ Hari, najmlađi sin kralja Čarlsa Trećeg, služio je kao vojni pilot helikoptera u Avganistanu.
Hari je dolazio u Veliku Britaniju samo nekoliko puta otkako je 2020. godine doneo odluku da obustavi svoje aktivnosti kao član kraljevske porodice.

Dolazio je samo na značajne i velike događaje poput sahrane kraljice Elizabete Druge 2022. godine i očevog krunisanja u maju 2023. godine.

Poslednji put je viđen u Velikoj Britaniji u februaru ove godine na kratkom sastanku sa svojim ocem nakon što je britanski monarh saopštio da mu je dijagnostikovan karcinom.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin