Fudbal

Saša Jovanović osvojio Humsku i TSC primakao Partizanu u borbi za drugo mesto

Komentari

Autor: Euronews

28/04/2024

-

21:39

Saša Jovanović osvojio Humsku i TSC primakao Partizanu u borbi za drugo mesto
Saša Jovanović osvojio Humsku i TSC primakao Partizanu u borbi za drugo mesto - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

TSC je ponovio pesmu "što u novembru, to u aprilu", pa je trijumfom u Humskoj protiv Partizana 2:1 (1:1) pet kola pre kraja Mozzart bet Superlige stigao rivalu na samo "minus četiri". Imali su gosti iz Bačke Topole jasan plan, čekali su crno-bele da im padne energija posle dva večita derbija, a onda su im zadali završni udarac u režiji Saše Jovanovića.

Crno-beli su vezali i četvrti poraz zaredom (Čukarički, Zvezda dva, TSC) i moraće mnogo bolje da zaigraju ako žele da sačuvaju drugo mesto i kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona. Žarko Lazetić je još jednom pokazao da njegov TSC igra brzo, moderno, ali da ume da bude i strpljiv, mada ne i ubojit jer je Pantović mogao kraj da učini manje stresnim.

Atipično je bilo prvo poluvreme za duele Partizana i Natha, jer su obe ekipe bile jako oprezne, bez nekog presinga "po dubini", jer su čekali jedne druge na grešku. Sem promašaja Stanića na startu meča, obe ekipe su bile bez prilika do 29. minuta. 

A, onda su crno-beli zaboravili koliko je Miloš Pantović brz, ostavili su ga samog po desnom krilu, a zatim Aranđel Stojković nije supeo da ga stigne. Usledila je sjajna povratna lopta ka Aleksandru Ćirkoviću koji je lako ponovo slavio pogodak u Humskoj kao i u novembru prošle godine.

Kako su gosti stigli do gola, tako je i Partizan izjednačio. Drugi slobodan udarac na meču, velemajstor Bibars Natho pretočio je u izjednačenje. Sa 16 metara poslao je "kiflu" prteko zida a u sam gornji ugao nemoćnog Ilića.

Nije prošlo ni 60 sekundi, a Ćirković je mogao ponovo do gola, nije uspeo da lopštu sprovede u mrežu. Mnogo taktike, opreza, ulog je bio veliki, pa malo i prilika, ali je efikasnost bila zavidna.

Partizan se u nastavku opredelio za odbranu i kontre, TSC je malo, po malo pojačavao pritisak, Pantović je uzdrmao i prečku, da bi džoker Saša Jovanović sve rešio za pet minuta. Sjajan centaršut Đakovca je smestio glavom iza leđa prezimenjaka Jovanovića.

Morao je Pantović da reši meč, a Danijel Kastiljo nije imao sreće jer je njegov pogodak u 85. minutu za 2:2 bio poništen zbog ofsajda. Partizan je u 53. minutu tražio penal jer je posle povratne lopte Goha lopta pogodila u ruku Petrovića, ali je Minaković smatrao da nema elemenata za najstrožu kaznu.

Partizan - TSC 1:2 (1:1)

Stadion: Partizana.
Sudija: Nenad Minaković.
Strelci: Natho u 35. za Partizan,  a Ćirković u 29, S. Jovanović u 76. minutu za TSC.

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Filipović, Kovačević, Antić - Ovusu, Kastiljo - Goh, Natho, Zahid - Saldanja.

TSC:  Ilić - Cvetković, Đorđević, Stojić, Petrović - Radin, Pejić, Đakovac - Stanić (od 72. S. Jovanović), Ćirković, Pantović.

Mozzart bet Superliga, 32. kolo

Plej-of

Petak

Čukarički - Mladost L. 4:1 (2:1)
/Kovač 31, V. Melo 40, 49, Rogan 90+1 - Silue 18/

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 0:0

Napredak - Radnički 1923 1:4 (0:3)
/Marinković 73 - Zorić 12, Ristić 28 pen, 90+4, Sahli 45+1/

Partizan - TSC 1:2 (1:1)
/Natho 35 - Ćirković 29, S. Jovanović 76/

Komentari (0)

Sport