Košarka

Nikola Jović za FIBA: Biće zanimljiv turnir na OI, želimo da osvojimo medalju u Parizu

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2024

-

11:52

Nikola Jović za FIBA: Biće zanimljiv turnir na OI, želimo da osvojimo medalju u Parizu
Nikola Jović za FIBA: Biće zanimljiv turnir na OI, želimo da osvojimo medalju u Parizu - Copyright Tanjug/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Jović poražen je sa Majamijem od Bostona i gubi u seriji od 3:1 u četvrtfinalu Istočne konferencije. Bez Džimija Batlera, ali i još nekoliko igrača (Rozijer, Dankan Robinson) teško da će Majami uspeti da napravi čudo i eliminiše najuspešniji tim lige iz prvog dela sezone.

Zato je Jović za sajt FIBA više govorio o minulom Mundobasketu kao i onome što ga čeka sa selekcijom Srbije, a to su letnje Olimpijske igre u Parizu.

Prošle godine je sa selekcijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu. Srbija je u finalu Mundobasketa poražena od Nemačke 83:77.

"Naporno smo radili kao tim, verovali smo jedni drugima. Niko nije verovao u nas. Samo smo se takmičili, to nam je bilo jako važno. Verovali smo jedni drugima i doneli smo radost našoj naciji", rekao je Jović FIBA.

Jović je prošle sezone sa Majamijem poražen u finalu NBA lige od Denvera.

"Pomoglo mi je to što sam igrao u finalu NBA lige. Odrastao sam gledajući nacionalnu košarkašku reprezentaciju Srbije. Prošle godine na SP naš cilj je bio da damo sve što možemo i vidite gde smo završili".

Olimpijske ighre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta. Selekcija Srbije se nalazi u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državana, Južnim Sudanom i reprezentacijom iz kvalifikacionog turnira, koji će biti odigran u Portoriku.

"Naravno, medalja je nešto čemu se zaista težimo. Želimo nešto da osvojimo. Ali, nikad se ne zna. Postoji mnogo faktora koji bi trebalo da nam idu u prilog kako bismo osvojili medalju. Daćemo sve što imamo i videćemo kuda će to da nas odvede".

Srpski košarkaš je potom prokomentarisao i selekciju SAD-a.

"Imaće sjajan tim. Biće to duga utakmica. Ne znam da li ćemo mi ili neko drugi da ih pobedi i da li će iko da ih pobedi. Videćemo. Kao što sam rekao, biće zanimljiv turnir", zaključio je Jović.

Komentari (0)

Sport