Košarka

Nikola Jokić zvanično MVP: Srpski košarkaš treći put u karijeri najbolji igrač NBA lige

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2024

-

07:40

Nikola Jokić zvanično MVP: Srpski košarkaš treći put u karijeri najbolji igrač NBA lige
Nikola Jokić zvanično MVP: Srpski košarkaš treći put u karijeri najbolji igrač NBA lige - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaš Nikola Jokić treći put u karijeri proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača NBA lige, saopšteno je večeras iz najjače lige na svetu.

Pored Jokića u užem izboru bili su Luka Dončić iz Dalas Maveriksa i Šej Gildžres Aleksander iz Oklahome.

Jokić je treći put osvojio ovo laskavo priznanje u poslednje četiri godine i postao tek deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja.

Ispred njega su Karim Abdul-Džabar (6), Majkl Džordan (5), Bil Rasel (5), Vilt Čemberlen (4), Lebron Džejms (4), dok isto po tri imaju Mozes Meloun, Leri Bird i Medžik Džonson.

Jokić je regularnom delu sezone prosečno beležio 26,4 poena uz 12,4 skokova i devet asistencija. Jokić je u dosadašnjoj NBA karijeri, tri puta proglašen za MVP igrača, šest puta bio na Ol-Staru, šampion NBA lige i MVP Finala.

Do trećeg MVP priznanja došao ubedljivom pobedom na glasanju. Čak 79 glasova je imao za prvo mesto, naspram 15 za Šej Gildužs-Aleksandera i četiri za Luku Dončića.

Pobedio je sa ukupno 926 poena, 640 imao je prva zvezda Oklahome i 566 slovenački reprezentativac. Denver, koji brani titulu, trenutno gubi u polufinalu Zapada od Minesote 2:0.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport