Tenis

Đoković će 37. rođendan dočekati kao najbolji na svetu: Započeo je 424. nedelju na vrhu ATP liste

Komentari

Autor: Euronews

06/05/2024

-

09:53

Đoković će 37. rođendan dočekati kao najbolji na svetu: Započeo je 424. nedelju na vrhu ATP liste
Novak Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković i ovog ponedeljka ima 9.990 bodova, što je i dalje najviše od svih aktivnih igrača, pa 424. nedelju započinje kao lider na ATP listi.

I ne samo to. Nole će na toj poziciji sigurno ostati do 22. maja kada će napuniti 37. godina i postaće jedini teniser u istoriji tenisa koji će sa toliko godina biti najbolji na svetu.

Odmah iza njega je, kao i prošle sedmice, italijanski predstavnik Janik Siner koji mu se približio za 200 bodova i sada ih ima 8.860, dok je na trećoj pozicji Španac Karlos Alkaraza koji je u odnosu na prethodnu rang listu izgubio 800 bodova.

Četvrto mesto na najnovijoj listi najboljih svetskih igrača pripada Danilu Medvedevu iz Rusije, a peti je Nemac Aleksander Zverev sa 5.435 osvojenih bodova.

Nakon što je osvojio turnir u Madridu, ruski teniser Andrej Rubljov je osvojio 910 bodova i tako napredovao za dva mesta, pa je trenutno na šestj poziciji, a iza njega su Norvežanin Kasper Rud, Grk Stefanos Cicipas, Hubert Hurkač iz Poljske i Grigor Dimitrov koji "zatvara" spisak 10 najbojih svetskih igrača.

Drugi finalista turnira u glavnom gradu Španije, Feliks Ože Alijasim iz Kandae je osvojio 640 novih bodova, trenutno ih ima 1.880 i nalazi se na 20. poziciji ATP liste, što je za 15 pozicija bolje nego pre sedam dana.

Drugi najbolji igrač iz Srbije i dalje je Laslo Đere koji je nazadovao za pet pozicija i sada je 44. teniser sveta, Miomir Kecmanović je na 58. pozicii nakon što je napravio skok od osam mesta, a Dušan Lajović je sa 65. pozicije napravio korak ka vrhu i sada je 64. na ATP listi.

Komentari (0)

Sport