Aktuelno

Pucano na autobus sa decom nedaleko od manastira Dečani: Stradala dva učenika i vozač, jedna osoba povređena

Komentari

Autor: Anđelka Ćup

26/11/2021

-

20:55

Pucano na autobus sa decom nedaleko od manastira Dečani: Stradala dva učenika i vozač, jedna osoba povređena
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tri osobe su poginule u napadu vatrenim oružjem na autobus koji je prevozio učenike na liniji selo Glođane-Dečani, potvrdio je portparol Osnovnog tužilaštva u Peći Škordan Nikči za albanske medije.

Kako saznaje Euronews Srbija, poginuli su vozač autobusa i dvoje učenika, dok je jedna osoba ranjena.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, u pucnjavi su stradale četiri osobe.  

Besnik Ibraj, načelnik Hitne pomoći u Peći, potvrdio je ubistvo tri osobe, dok je jedna povređena. Kako se saznaje, stanje povređenog je stabilno.

Vozač autobusa preminuo je na licu mesta, dok su učenici srednje škole G. Mustafaj (17) i L. Hamzaj (18) izdahnuli u bolnici.

Vozač autobusa je iz sela Skivjan, dok je autobuska kompanija "Erblini" sa sedištem u Đakovici.

Kako javlja RTK1, po svedočenju dece, na autobus je pucala grupa maskiranih napadača iz kalašnjikova.

Incident se dogodio oko 19 časova, a napadači još nisu poznati.

Na mestu događaja je i dežurni tužilac.

Policija tvrdi da pucnjava u Dečanima nije teroristički akt

Veton Elšani, zamenik komandanta policije u Peći, rekao je da nema razloga da se veruje da je pucnjava u Dečanima povezana sa teroririzmom.

Prema njegovim rečima, najverovatnije je meta napada bio neko ko se u tom trenutku nalazio u autobusu. 

Tanjug AP

 

Portparol policije za region Peć Fadilj Gaši izjavio je da je u trenutku pucnjave u autobusu bilo osam putnika, prenosi Kljan Kosova.

"Bilo je osam ljudi, autobus je išao iz Đakovice za Dečane, jedan broj učenika izašao je iz autobusa u drugim selima", rekao je Gaši.

Tužilac: Istraga se odvija u nekoliko pravaca, nije poznat motiv napadača

Istraga se odvija u nekoliko pravaca, izjavio je povodom večerašnjeg napada na autobus kod Glođana nadležni tužilac.

Kako prenosi Kljan Kosova, on je rekao da za sada nije poznat definitivan motiv koji je doveo do ubistva tri osobe, ali da se radi na otkrivanju počinilaca zločina.

"Postoje različite linije istrage. Trenutno nemamo konkretan motiv i nemamo informacije da podelimo sa vama. Ne možemo ni da govorimo o broju osumnjičenih. Radimo na identifikaciji počinilaca ovog tragičnog zločina", rekao je tužilac.

Osmani: Udar na bezbednosni poredak Kosova

Predsednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je posle tragedije koja se dogodila u Dečanima i pozvala organe reda da što pre pronađu počinioce zločina i privedu ih pravdi.

Osmani je na Fejsbuku napisala da je napad na studentski autobus udarac na bezbednosni poredak Kosova. Kako je navela, bezbednost građana je prioritet i od te misije se neće odustati. 

"Šokantna vest o krivičnom delu u Glođanu, u kojem su, prema aktuelnim podacima, život izgubile tri osobe, a jedna je povređena. Izražavam iskreno saučešće porodicama poginulih i želim brz oporavak povređenima", napisala je Osmani. 

Gradonačelnik Dečana: Što pre otkriti počinioca  

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj apelovao je na organe reda da što pre otkriju i uhapse napadača koji je večeras pucao na autobus u Glođanu, rekavši da je u šoku zbog ovog događaja koji je potresao opštinu Dečani, prenosi Kljan Kosova.

"Najiskrenije saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije, sa vama smo u ovim teškim trenucima za sve nas. Apelujem na organe reda da što pre otkriju i uhapse počinioca ovog kriminalnog čina", naveo je gradonačelnik Dečana.

Komentari (0)

Srbija