Društvo

Mobilni mamograf od danas u Borči: Kako se prijaviti za besplatan pregled?

Komentari

Autor: FoNet

25/04/2024

-

23:20

Mobilni mamograf od danas u Borči: Kako se prijaviti za besplatan pregled?
Mobilni mamograf od danas u Borči: Kako se prijaviti za besplatan pregled? - Copyright FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg

veličina teksta

Aa Aa

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" najavilo je da će mobilni mamograf, uz podršku Doma zdravlja Palilula i Doma zdravlja Borča, od danas nastaviti sa radom ispred Doma zdravlja u Borči.

Mobilni mamograf, čiji rad organizuje i sprovodi Institut za javno zdravlje Srbije uz podršku Ministarstva zdravlja, RFZO, Fonda B92 i kompanije Grand kafa, od 2. marta sprovodi organizovani skrining raka dojke za sve zainteresovane žene Grada Beograda.

Radno vreme mamografa je od 9 do 19 časova svakog dana, a za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika od 10 do 16 časova. Pregledi se mogu zakazati svakog radnog dana od 9-14 časova na telefone 060/7171969 i 060/7171523.

Mamografija je zlatni standard u pogledu ranog otkrivanja raka dojke, a pregled je predviđen za sve žene starosti od 45 do 69 godina koje u protekle dve godine nisu uradile mamografiju, kao i posle 40. godine ukoliko je bliska srodnica obolela i lečena od raka dojke.

Kada se otkrije na vreme, rak dojke je izlečiv u visokom procentu, metode lečenja su poštedne, a kvalitet života očuvan.

Od početka akcije rada mobilnog mamografa u Beogradu, u mobilnom mamografu je zakazano i pregledano 3.400 žena. Uz podršku Doma zdravlja Novi Beograd, Doma zdravlja Voždovac i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice Srbije, izdvajanjem dodatnih termina u martu mesecu, pregledano je još 524 žena. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija