Društvo

Ognjenović: Za penzionerske kartice se prijavilo 1,12 miliona korisnika, projekat opravdao svoju svrhu

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2024

-

10:19

Ognjenović: Za penzionerske kartice se prijavilo 1,12 miliona korisnika, projekat opravdao svoju svrhu
Ognjenović: Za penzionerske kartice se prijavilo 1,12 miliona korisnika, projekat opravdao svoju svrhu - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Za penzionerske kartice se prijavilo 1,12 miliona korisnika, izrađeno je 98 odsto kartica, više od 80 odsto je preuzeto i koristi se svakodnevno, izjavio je direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović.

On je, kako je objavljeno na sajtu Fonda PIO, rekao da su sporazumi potpisani sa više od 860 firmi i da su se u akciju uključile praktično sve najznačajnije firme koje posluju u celoj zemlji ali i brojne firme i preduzetnici koji su značajni na lokalnom nivou.

Prema njegovim rečima, penzionerima je omogućeno da ostvare popuste na lekove i hranu, kućnu hemiju, tehničku robu, prevozničke kao zdravstvene i laboratorijske usluge te usluge institucija kulture, sportske aktivnosti i slično.

"Rečju, ono što je penzionerima i najpotrebnije. Kada sve sagledamo i uzmemo u obzir mišljenje penzionera, kao i partnerskih firmi, možemo reći da je ovaj projekat opravdao svoju svrhu", istakao je Ognjenović.

Naveo je da je prijava za penzionerske kartice i dalje aktuelna za sve one koji se do sada nisu prijavili, kao i za nove penzionere, te da se na potpisivanju novih sporazuma kontinuirano radi.

Dodao je da je aplikacija „Penzionerska kartica“ sa svim informacijama o firmama i popustima dostupna besplatno na mobilnim uređajima, a penzioneri koji su se prijavili, a nisu još preuzeli svoju karticu, niti su je dobili preko pošte kada je pošta dostavljala kartice na kućne adrese, mogu doći u najbližu filijalu, službu ili ispostavu i, uz ličnu kartu, preuzeti svoju karticu.

Projekat Penzionerska kartica nove generacije pokrenut je pre nešto više od godinu dana, a kartica se primenjuje pola godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija