Društvo

Sačuvajmo humanost: Danas se obeležava međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/05/2024

-

10:27

Sačuvajmo humanost: Danas se obeležava međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca
Sačuvajmo humanost: Danas se obeležava međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pod sloganom "Sačuvajmo humanost" danas se obeležava Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Vreme u kojem živimo, pred sve nas postavlja nove izazove, bilo da su u pitanju prirodne katastrofe ili društvene krize, a u njihovom prevazilaženju na prvoj liniji uvek su nesebični volonteri te organizacije.  

Crveni krst Srbije nizom aktivnosti obeležava Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca danas od 11 do 14 sati na Trgu republike.

Volonteri i zaposleni spremili su predavanja i radionice za decu i odrasle kako bi građanima približili svoje aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, o načinu postupanja u slučaju elementarnih nepogoda, kao i u slučaju naglog srčanog zastoja. Svima koji budu želeli, volonteri doktori će moći da daju zdravstveni savet, izmere pritisak i šećer u krvi.

Za decu je spreman poseban kutak gde će kroz igru učiti o pružanju prve pomoći, prevenciji rizičnog ponašanja koje može voditi u zamke trgovine ljudima i načinima da zaštite sebe i svoje vršnjake.

Građani su pozvani da doniraju školski pribor deci iz socio-ekonomski ugroženih porodica.

Ovim povodom u Jutarnjem programu Euronewsa gostovala je Nina Savčić, PR Crvenog krsta Srbije. Pogledajte njeno gostovanje:

Euronews

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija