Društvo

Na Vračaru uhapšeno pet osoba zbog pripreme ubistva i droge

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2024

-

17:21

Na Vračaru uhapšeno pet osoba zbog pripreme ubistva i droge
Prinskrin/Tanjug video - Copyright Prinskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Beogradu je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapsila petoricu osumnjičenih za više krivičnih dela, među kojima je i pripremanje Teškog ubistva, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Uhapšeni su N. P, B.P, F. K, S. K. i M. I, od kojih se N. P, B. P, F. K. i S. K. terete se za krivična dela Teško ubistvo iz člana 114 stav 2 (pripremne radnje) i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako se navodi sumnja se da su osumnjičeni u prethodnom periodu pripremali ubistvo jednog lica, u kom cilju su nabavili ilegalno oružje za izvršenje krivičnog dela.

M. I., kod koga je pronađeno 74 grama opojne droge kokain i vagica za precizno merenje, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Dodaje se da VJT zajedno sa MUP-om nastavlja intenzivno da radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u ovom predmetu, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Ranije danas MUP Srbije je saopštio da su uhapšeni članovi kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i vršenja pripremnih radnji u cilju izvršenja krivičnog dela teško ubistvo, kao i da je na Vračaru prilikom hapšenja jednog člana kriminalne grupe koji je bio maskiran pronašla pištolj sa metkom u cevi i spremnim za upotrebu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija