Politika

Brnabić: Srbija je u konstantnim izborima od oktobra prošle godine

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2024

-

11:50

Brnabić: Srbija je u konstantnim izborima od oktobra prošle godine
Brnabić: Srbija je u konstantnim izborima od oktobra prošle godine - Copyright FoNet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija u konstantnim izborima još od oktobra prošle godine.

Brnabić je za TV Pink rekla da je prvi zahtev opozicije još prošle godine bio da se ide na vanredne parlamentarne i beogradske izbore do kraja godine.

Dodala je da je tada opozicija rekla da će, ukoliko ne bude izbora, blokirati rad Narodne skupštine i pozvati građane na neposlušnost.

Ona je ocenila da je to opozicija uradila u nadi da će iskoristiti majske tragedije i da će na talasu emotivnog nezadovoljstva uspeti da pobedi na tim izborima.

"Predsednik je tada rekao da pokažemo i tolerantnost i demokratiju i da je uvek u redu pitati narod šta misli i da li vlast jeste ili nije izgubila kredibilitet, prihvatio je zahtev i raspisao izbore za decembar 2023. godine", rekla je Brnabić.

Dodala je da smo od tada u konstantnom, kako ga je nazvala, izbornom magnovenju.

"Srbija ekonomski napreduje"

Navela je da se situacija u svetu komplikuje i da se stalno javljaju nova žarišta, kao i da je ekonomska situacija u Evropi jako loša, zbog čega evropski kontinent globalno postaje sve manje konkurentan.

Brnabić je naglasila da se Srbija u takvim okolnostim odlično bori i ekonomski napreduje, što je potvrdio i Međunarodni monetarni fond (MMF).

"Ministar finansija Siniša Mali je imao jako uspešnu posetu Vašingtonu, a direktorka MMF-a mu je rekla da je Srbija svetla tačka u ekonomskom smislu na evropskom kontinentu", naglasila je Brnabić.

Ocenila je da to pokazuje da smo uspeli da idemo napred, da se borimo i da sačuvamo stabilnost i da se nastavi ispunjavanje svega obećanog, poput plana "Srbija 2027 - skok u budućnost".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija