Politika

Socijaldemokratska partija Srbije: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2024

-

23:12

Socijaldemokratska partija Srbije: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj
Socijaldemokratska partija Srbije: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj - Copyright Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je danas u Skupštini Srbije da njegova partija podržava izbor nove Vlade Srbije na čelu sa Milošem Vučevićem i pohvalio što će u novoj izvršnoj vlasti biti tri predstavnika manjinskih naroda.

On je u raspravi posle podnošenja ekspozea zahvalio što Vučević  vodi računa o ravnomernom regionalnom razvoju i što će autoput do Crne Gore prolaziti preko Pešteri.

Bačevac je naveo i da je od velikog značaja za rašku oblast da se što pre počne sa izgradnjom brze saobraćajnice od Novog Pazara do Kraljeva, kao i da se izgradi brza pruga poput one od Novog Sada do Beograda.

Kada je u pitanju Ministartsvo turizma na čijem čelu su kadrovi SDPS-a, Bačevac je rekao da je ponosan što je Srbija baš u toj oblasti pokazala najbolje rezultate, da je 2023. godine prijavljen najveći prihod od turizma, kao i to što je više od dva miliona posetilaca boravilo u našoj zemlji.

 "Naš krajnji cilj je izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Novom Pazaru i nadam se da ćemo ići ka tom cilju", rekao je on i izrazio nadu da će nova vlada nastaviti sa socijalno-odgovornim merama kroz povećanje minimalne plate i penzija. 

U odgovoru, mandatar Miloš Vučević istakao je da je ravnopravnost svih građana polazna tačka u svemu što radi. 

"Svi građani bez obiza na naciju i veru su jednaki i moraju biti jednaki. Nacionalni interes Srbije je da svi manjinski narodi osete Srbiju kao svoju državu. To je onda uspeh", rekao je Vučević.

Kada su u pitanju infrastrukturni projekti, mandatar je najavio da će ispraviti istorijsku nelogičnost i raditi na projektovanju pruge od Raške do Novog Pazara, na čijem delu će biti maksimalna brzina kretanja vozova 120 km na sat.

Osim te deonice, napomenuo je da se projektuje i brza saobraćajnica Novi Pazar - Duga Poljana, koja će biti deo koridora 11. Dodao je i da se radi na tome da Novi Pazar dobije Kliničko-bolnički centar kakav zaslužuje.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija