Politika

Vučić ugostio boksersku reprezentaciju Srbije posle istorijskog uspeha na Evropskom prvenstvu

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2024

-

11:23

Vučić ugostio boksersku reprezentaciju Srbije posle istorijskog uspeha na Evropskom prvenstvu
Vučić ugostio boksersku reprezentaciju Srbije posle istorijskog uspeha na Evropskom prvenstvu - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je danas boksersku reprezentaciju Srbije, koja je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojila istorijskih 20 medalja.

"Hvala vam za veliku radost koju ste doneli našoj zemlji i našem narodu osvajanjem drugog mesta, u ekipnom smislu, na šampionatu Evrope, odmah iza Rusije, a ispred Turske", rekao je predsednik Aleksandar Vučić na prijemu i nastavio:

"Hvala što ste vašim radom i uspesima vratili veliki broj klinaca u bokserske sale. Ono što mogu da obećam, iako je tu bilo protokolarnih problema, je da ćete već sledeće nedelje dobiti nagrade, a to nije mali novac"

Srpski ženski tim osvojio je 11 medalja, od čega tri zlatne (Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova), dok je muški tim stigao do devet odličja, a najsjajnije je osvojio Jovan Nikolić.

U ukupnom poretku na šampionatu Srbija je zauzela drugo mesto, odmah iza Rusije.

Tanjug/Rade Prelić

 

Delegaciju Bokserskog saveza Srbije (BSS) predvodio je predsednik Nenad Borovčanin, a na prijemu su bili i selektor muškog tima Milan Piperski, selektor ženskog tima Mirko Ždralo, kao i bokserske legende.

Prijemu je prisustvovao i ministar sporta Zoran Gajić.

Tanjug/Rade Prelić

 

Srbija, za sada, ima troje kvalifikovanih boksera za Olimpijske igre u Parizu - Saru Ćirković, Nataliju Šadrinu i Vahida Abasova.

Priliku da im se pridruže imaće još nekolicina bokserki i boksera na kvalifikacionom turniru na Tajlandu od 21. maja do 3. juna.

 

Komentari (0)

Srbija