Politika

Srpska lista: Da ostanemo i opstanemo čuvajući Kosovo i Metohiju

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2024

-

18:13

Srpska lista: Da ostanemo i opstanemo čuvajući Kosovo i Metohiju
Srpska lista: Da ostanemo i opstanemo čuvajući Kosovo i Metohiju - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Srpska lista čestitala je danas Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, vladiki raško-prizrenskom i kosovsko-metohijskom Teodosiju, sveštenstvu i monaštvu crkve, uz želju da Srbi ostanu i opstanu čuvajući Kosovo i Metohiju za generacije koje dolaze.

"Neka radost današnjeg dana okrepi naš verni narod širom sveta, a posebno na našem Kosovu i Metohiji, i da snage da se izborimo sa svim nedaćama i nepravdama koje su se nadvile nad našim narodom i našom crkvom", navedeno je u saopštenju.

Srpska lista u čestitki navodi da jedinstvo, mir i bratska ljubav terba da budu budu uteha i oslonac svima nama u ovim teškim vremenima, a da put kojim ide naš narod bude isti onaj koji su zacrtali naši preci od Svetoga Save do danas.

"Neka bi Bog bio uz nas u danima i godinama pred nama kako bi naša otadžbina bila i ostala snažna i jaka kao svetionik slobode i mira za sve narode koji u njoj žive. Da svetost današnjeg praznika obasja duše sve naše braće i sestara u rasejanju i da im snage da istraju i ako Bog da vrate se na naše Kosovo i Metohiju", navedeno je u čestitki Srpske liste povodom Vaskrsa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija