Politika

Skupština Vojvodine izabrala novu vladu na čelu sa Majom Gojković

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2024

-

12:22

Skupština Vojvodine izabrala novu vladu na čelu sa Majom Gojković
Skupština Vojvodine izabrala novu vladu na čelu sa Majom Gojković - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Vojvodine izabrala je novu Pokrajinsku vladu na čelu sa Majom Gojković. Za vladu je glasalo 69 poslanika, a predsednik Skupštine Vojvodine Balint Juhas čestitao je predsednici, potpredsednicima i članovima vlade.

"Program joj je realan i ambiciozan i slaže se sa našim prioritetima, čuvanjem autonomije, infrastrukture, sve je to bitno ne samo za vladu već i za građane", rekao je Juhas.

On je naveo da je saradnju sa Gojković uspostavio bivši predsednik Skupštine Vojvodine, pokojni Ištvan Pastor i da će zajedništvom postići rezultate. Gojković je zahvalila svim građanima Vojvodine što su, kako je rekla, i ovaj put rešili da podrže odgovornu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i svih koalicionih partnera.

Ona je novinarima posle izglasavanja vlade ponovila da je cilj nastaviti sa infrastrukturnim projektima koje je započela prošla vlada, ali i zajednički rad sa republičkom vladom.

"Žao mi je što deo opozicije nije učestvovao u radu skupštine, propustili su šansu da građani čuju i njihovo mišljenje, šta bi oni radili i koga bi predložili. Žao mi je što smo čuli samo set uobičajenih uvreda. Politika uvreda nije nešto što sakuplja glasove u AP Vojvodini. Otvorena su im vrata, nek dođu da razgovaramo o svakom aspektu politike", rekla je Gojković.

Za zamenika generalnog sekretara izabran je Žolt Sakalaš sa 87 glasova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija