Fokus

Evakuacija u Kazahstanu: Iz bezbednosnih razloga izvučeno 187 rudara, nakon što se pojavio dim u rudniku

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2024

-

23:30

Evakuacija u Kazahstanu: Iz bezbednosnih razloga izvučeno 187 rudara, nakon što se pojavio dim u rudniku
Evakuacija u Kazahstanu: Iz bezbednosnih razloga izvučeno 187 rudara, nakon što se pojavio dim u rudniku - Copyright Tanjug AP/Russia Emergency Situations Ministry press service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Danas je iz bezbednosnih razloga evakuisano 187 rudara nakon što se pojavio dim u rudniku Kostenko u Karagandi, gradu u centralnom Kazahstanu, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije na Telegram kanalu.

Dim na pokretnoj traci ugasio je električar uz pomoć opreme za gašenje požara u hitnim slučajevima, navodi se u saopštenju. 

Ipak, dodaje se, doneta je odluka da se aktivira plan evakuacije i izvuče na površinu 194 rudara na drugim spratovima rudnika.

"Od 21.47 (po lokalnom vremenu) na površinu je izvučeno 187 rudara, sedam radnika iz redova rukovodilaca i nadzornika je ostalo na licu mesta da kontrolišu situaciju i sisteme za održavanje života rudnika", saopštilo je Ministarstvo, prenosi TASS.

Pretpostavlja se da je strani predmet koji je dospelo u valjak i blokirao ga, uzrok incidenta. 

U oktobru prošle godine u rudniku ArcelorMittal u Karagandi poginulo je 46 rudara, a verovatan uzrok nesreće je eksplozija gasa metana. 

Kazahstanski predsednik Kasim-Džomart Tokajev naložio je tada Vladi da prekine investicionu saradnju sa kompanijom.
 

Komentari (0)

Svet