Planeta

Sveštenik "čudom" preživeo pokušaj ubistva usred crkve: Gledao je pravo u cev pištolja kada je napadač povukao okidač

Komentari

Autor: BBC

06/05/2024

-

21:14

Sveštenik "čudom" preživeo pokušaj ubistva usred crkve: Gledao je pravo u cev pištolja kada je napadač povukao okidač
AP Photo/Gerald Herbert, File - Copyright AP Photo/Gerald Herbert, File

veličina teksta

Aa Aa

Pastor iz SAD preživeo je pokušaj ubistva usred nedeljne službe u crkvi u predgrađu Pitsburga je se pištolj napdača zaglavio, dajući vernicima vremena da ga savladaju.

Pojavio se i snimak napada na kojem se vidi kako pastor Glen Germani skače iza svoje oltara nakon što mu je muškarac prišao, podigao ruku i uperio pištolj u njega, prenosi BBC.

Policija je identifikovala napadača kao 26-godišnjeg Bernarda Polajta.

Nakon hapšenja policija je pronašla još jednog čoveka ubijenog u njegovoj kući u Severnom Bredoku. Žrtva je identifikovana kao Derek Polajt (56). Policija još nije komentarisala u kojem su odnosu bila njih dvojica.

U ovom trenutku nije podignuta optužnica za ubistvo Dereka Polajta.

Sveštenik je u izjavi za CBS News rekao da veruje da mu je Bog spasao život

"Tako sam zahvalan. Znate, pucao je. Čulo se kako pištolj škljoca", rekao je on.

Germani je takođe kazao da je video napadača kako ulazi i osmehuje mu se, ali je pretpostavio da dolazi da razgovara sa drugim članom crkve.

"Ali umesto toga, došao je baš ovde gde ja stojim... i tu je izvukao pištolj. Gledao sam pravo u cev pištolja“, rekao je.

Kada pištolj nije ispalio metak, đakon Klarens Mekalister potrčao je prolazom između klupa i uhvatio se u koštac sa napadačem. Pošto je uspeo da ga savlada Germani je prišao i uzeo pištolj.

Kada je policija stigla, sveštenik je rekao da je Polajt razgovarao sa njim i izvinio se. Njemu je delovalo da napadač pati od mentalne bolesti jer mu je rekao da čuje glasove koji mu govore "idi pucaj u pastora".

Polajt se sada suočava sa više optužbi, uključujući pokušaj ubistva pastora. Policiji je rekao da je pokušao da puca jer mu je "Bog rekao da to uradi" i da se nada da će otići u zatvor da "razbistri misli".

Komentari (0)

Svet