Aktuelno iz kulture

"Remix Comix": Konkurs za vizuelne umetnike za rezidencijalni program u Novom Sadu

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2022

-

10:14

"Remix Comix": Konkurs za vizuelne umetnike za rezidencijalni program u Novom Sadu
"Remix Comix": Konkurs za vizuelne umetnike za rezidencijalni program u Novom Sadu - Copyright Aleksandar Stojković

veličina teksta

Aa Aa

Multimedijalni centar "Led art" iz Novog Sada i Agencija Komunikart iz Pančeva pozivali su vizuelne umetnike i strip autore iz Srbije da se prijave za prvi rezidencijalni program u okviru novog projekta "Remix Comix" koji će se održati u Novom Sadu, od 17. do 31. oktobra, najavili su organizatori.

Poziv je otvoren za dvoje umetnika iz Srbije, bez ograničenja po pitanju starosne dobi učesnika, kao ni umetničke discipline kojom se bave.

Organizator obezbeđuje smeštaj i honorar za učesnike rezidencije.

"Remix Comix" je projekat podržan od strane Evropske komisije kroz program Kreativna Evropa, i realizuje se u saradnji šest udruženja - MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teather Amsterdam i Fondacija Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022 Novi Sad.

Projekat ima za cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja, i predstavi ih publici kroz formu stripa.

Aleksandar Stojković

 

Specifičnost projekta je u tome što će lokalno kulturno nasleđe sagledavati iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici biti uključeni u rad sa umetnicima.

Krajnji cilj AIR programa je nastanak umetničkog dela u formi stripa u javnom prostoru.

Na istom zadatku sarađivaće deset učesnika iz četiri države - Češke, Holandije, Slovenije i Srbije, tokom dve nedelje zajedničkog rada.

O izboru dobitnika konkursa odlučivaće petočlana komisija sastavljena od predstavnika partnera projekta Remix Comix.

Imena dobitnika biće objavljena 10. septembra na sajtu Multimedijalnog centra Led art iz Novog Sada i Agencije Komunikart iz Pančeva.

Otvoreni pozivi za rezidencijalne programe u Amsterdamu, Pragu, Ljubljani i Pančevu biće objavljeni naknadno.

Komentari (0)

Kultura