Poznati

Eva Longorija: Ući u industriju koja vam u startu poručuje da niste dobrodošli, znači dvostruko više rada

Komentari

Autor: Yahoo Entertainment

19/09/2021

-

11:09

Eva Longorija: Ući u industriju koja vam u startu poručuje da niste dobrodošli, znači dvostruko više rada
Eva Longorija: Ući u industriju koja vam u startu poručuje da niste dobrodošli, znači dvostruko više rada - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Planetarnu popularnost stekla je igrajući u hit seriji "Očajne domaćice", a prema sajtu IMBd Eva Longorija je do sada ostvarila 61 ulogu, čak 17 ostvarenja je režirala, a kao producent se potpisala 24 puta. Uspešno vodi sopstveni biznis, koji uključuje nekoliko restorana i produkcijsku kuću "UnbeliEVAble Entertainment".

Nasleđe Meksika, kako je istakla u intervjuu za Yahoo Entertainment, nosi s ponosom i govoreći o meksičkoj kulturi i tradiciji, Eva gotovo da ne skida osmeh s lica.

"Ja sam Meksikanka, to nasleđe me inspiriše"

"Ja sam Meksikanka. To nasleđe inspiriše čitav moj pogled na svet i odiše u svemu što radim od svakodnevnih aktivnosti - od načina na koji sređujem kosu i stavljam olovku za usne do onoga što spremam za doručak i koju kafu pijem", kaže Longorija.

Aktivno se zalaže za rodnu ravnopravnost, ali je vrlo i glasa kada su u pitanju prava Latinoamerikanaca i posebno ukazuje na potrebu i važnost da pripadnici ove zajednice dobiju veću vidljivost kako na malim ekranima tako i na velikom platnu.

"Problem nastaje kad oni koji žive u zajednici u kojoj nemaju dodir sa drugačijima od sebe, kad u svojoj okolini nemaju ljude drugačije boje kože ili kad im komšije nisu Latinoamerikanci, stiču utisak o drugim zajednicama samo na osnovu vesti koje im se plasiraju. A to nije baš najbolji pokazatelj onoga ko smo mi zapravo. Stoga je izuzetno važno da se kroz umetnost, na TV ili na filmu, obrazujemo", dodaje Longorija.

Njena briga je opravdana budući da i sveži podaci ukazuju na to da Holivud ima najmanje raznolikosti od svih industrijskih grana u Americi - svega 5,7 filmskih uloga izneli su Latinoamerikanci tokom protekle godine. Upravo je to, kako je navela, razlog što je stala iza kamere i postala producent i reditelj.

"Bio je to način da budem osigurna da će se i naše priče pričati. I to je važno ne samo zbog drugih, već upravo i zbog pripadnika Latino zajednice da ne misle da njihov priče nisu vredne kazivanja, da ne gledaju brisanje sopstvene kulture i nasleđa, jer ono jeste vredno i da se podeli sa drugima i da se slavi", objašnjava zvezda "Očajnih domaćica".

profimedia

Junakinje popularne serije "Očajne domaćice"

Iako je imala snažnu volju da uspe, Longorija je u razgovoru priznala da se osećala pomalo kao varalica kada je počela da režira na televiziji.

"Bila sam prestravljena i sećam se kako sam odlazila na ta prva snimanja sa grčem u stomaku", dodaje Longorija, koja je vremenom shvatila da ima sve ono što joj je potrebno.

Njen rediteljski debi "Flamin ’Hot" trenutno je u postprodukciji, a Longorija se ovog meseca upustila u još jedan poduhvat - ušla je u industriju pravljenja tekile. Glumica objašnjava da i u tome vidi način da doprinese zajednici, pre svega ženama koje žive i rade u regionu gde se proizvodi tekila i uzgaja agava. 

Upitana za savet koji bi uputila mladim Latinoamerikancima, Eva poručuje da moraju biti svesni izazova koje postavlja Holivud.

"Ući u posao znajući da postoje sistemske prepreke, da postoji sistemska kultura koja vam u startu poručuje da niste dobrodošli, znači da morate raditi dvostruko više. Da pojednostavim: 'Razvalila sam se od posla', i upravo bi to bio moj savet: 'Мorate da se razvalite od posla'", poručuje Longorija.

Preporuka za vas

Vlada li nepotizam u Holivudu: Ben Stiler i ćerka Stivena Spilberga odgovaraju na tvrdnje da ima privilegovanih

Komentari (0)

Magazin