Tenis

Novak se oprostio od Santane: Hvala ti dragi Manuele što si utabao put, uvek ćeš biti slavljen

Komentari

Autor: Euronews

12/12/2021

-

17:22

Novak se oprostio od Santane: Hvala ti dragi Manuele što si utabao put, uvek ćeš biti slavljen
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Najboji teniser sveta Novak Đoković oprostio se od legendarnog asa “belog sporta” Manuela Santane, koji je juče u 83. godini u Marbelji preminuo od posledica Parkinsonove bolesti.

“Slomljeno mi je srce nakon vesti da je preminuo Manuel Santana. Šaljem najdublje saučešće i molitve njegovoj porodici i svima koji su ga voleli. Hvala ti dragi Manuele što si utabao put, nedostajaćeš i uvek ćeš biti slavljen. Počivaj u miru, legendo”, napisao je Novak na društvenim mrežama.

Španac je dominirao 60ih godina prošlog veka, a 1965. je postao najbolji svetu. Osvojio je četiri Grend slem titule I bio je idol mnogim teniserima, među kojima je I njegov sunarodnik Rafael Nadal.

“Nedostajaćeš Manolo. Uvek ćeš u mojim mislima biti poseban I jedinstven. Nikada te nećemo zaboraviti, a tvojoj porodici želim mnogo snage u ovim teškim trenucima”, saopštio je Nadal.

Santana se 1968. okitio zlatom na Olimpijskim igrama, kada tenis još uvek nije bio zvaničan sport na najvećem takmičenju na svetu. Pored titula na Roland Garosu 1961. I 1964, pokorio je US Open 1965. kao I Vimbldon godinu dana kasnije.

U karijeri je osvojio 69 turnira, a predvodio je svoju zemlju do svoje prve od osam titula Dejvis kupa.

Poslednjih godina živeo je u Marbelji, a nedavno je dobio ITF nagradu za doprinos tenisu.

Komentari (0)

Sport