Društvo

Blag porast broja obolelih, preminulo pet osoba

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2021

-

15:07

Blag porast broja obolelih, preminulo pet osoba
Blag porast broja obolelih, preminulo pet osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata u Srbiji je zabeleženo 162 slučaja koronavirusa, a preminulo je pet ljudi. Na respiratoru je 19 osoba. Testirano je 9.941 osoba.

Od 162 nova slučaja korona virusa, koliko je u Srbiji zabeleženo u protekla 24 sata, najviše je registrovano u Beogradu - 26, a dvocifren broj novozaraženih beleži još Loznica, gde je potvrđeno 10 novih slučajeva korona virusa.

Ostali gradovi u Srbiji imaju jednocifren broj novih slučajeva korona virusa, pa je tako u Kragujevcu i Čačku potvrđeno po sedam novoobolelih, a u Ubu, Blacu i Kruševcu po četiri nova slučaja.

Inđija i Prijepolje broje po troje novozaraženih, dok ostala naseljena mesta imaju manje od tri nova slučaja korona virusa.

 

Da podsetimo, u Srbiji je u juče na koronavirus testirano 9.187 građana, od kojih je 135 novozaraženih. Preminulo je pet osoba, dok se na respiratorima nalazi 16 obolelih.

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaražena su tri korisnika i jedan zaposleni.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 5.952, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 3.098, saopštilo je Ministarstvo rada.

U Srbiji je, da podsetimo, trenutno vakcinisano samo 16,5 odsto mladih od 18 do 30 godina.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Komentari (0)

Srbija