Izbori 2022

Evropski parlament za Euronews Srbija: Predlog EP o izbornim uslovima narednih dana pred učesnicima dijaloga

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

31/08/2021

-

13:08

Evropski parlament za Euronews Srbija: Predlog EP o izbornim uslovima narednih dana pred učesnicima dijaloga
Evropski parlament za Euronews Srbija: Predlog EP o izbornim uslovima narednih dana pred učesnicima dijaloga - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Finalizovan predlog sporazuma Evropskog parlamenta o izbornima uslovima je sastavljen i biće predstavljen stranama u uključenim u međustranački dijalog, potvrđeno je u Evropskom parlamentu (EP) za Euronews Srbija.

"U narednim danima, posrednici Evropskog parmaneta će objaviti saopštenje i naredne korake u procesu međustranačkog dijaloga”, naveli su u EP.

Pregovarači EP još rade na usaglašvanju predloga, te će, prema saznanjima Tanjuga, predlog biti predstavljen 2. septembra, dan kasnije nego što je planirano.

"Četiri posrednika Evropskog parlementa još razmenjuju mišnjenja i usaglašavju stavove kako bi finalizirali ovaj predlog”, navode diplomatiski izvori za EP za Tanjug.


Sledeća runda u okviru međupartijskog dijaloga u Srbiji najvljena je za 17 i 18. septembar u Beogradu kada bi sporazum o izbornim uslovima trebalo da bude i potpisan od strane svih učesnika u pregovrima kako bi se od oktobra krenulo u njegu primenu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town