Izbori 2022

Đilas: Još jedan udarac evropskih posrednika, nećemo sarađivati sa delom opozicije koji prihvati predloge EP

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2021

-

20:12

Đilas: Još jedan udarac evropskih posrednika, nećemo sarađivati sa delom opozicije koji prihvati predloge EP
Dragan Đilas - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Ðilas izjavio je danas da ta stranka neće sarađivati sa delom opozicije koji prihvati učešće u Republičkoj izbornoj komisiji i nadzornom telu za medije, što su predložili poslanici Evropskog parlamenta u okviru dijaloga o izbornim uslovima.

Ðilas je za N1 rekao da su evropski posrednici "zadali još jedan udarac" svima koji veruju da je Srbiji mesto u EU i da je to "najbolji način da živimo bolje".

"Nije fer i pošteno prema ljudima koji se ovde 30 godina bore za EU, koji žele samo slobodu da izraze svoju volju, da napravite papir u kom nema ništa od toga, u kom su besmisleni predlozi”, rekao je Ðilas.

On tvrdi da u predlogu posrednika iz EP "nema ničega" i da se predlaže pravljenje "paralelnog REM-a u kom je polovina članova REM-a".

Ðilas navodi i da je opozicija imala zahteve "samo u vezi sa RTS-om i da nije tražila ništa vezano za ostale televizije, ali je ponovio da se zalaže za to da se Pink zatvori".

Govoreći o tome da li je predlog poslanika EP podelio opoziciju, Ðilas tvrdi da, kako kaže, sve relevantne političke organizacije imaju negativan stav o dokumentu.

On je izrazio očekivanje da će opozicione stranke koje su, kako se izrazio," za promenu režima", odbiti dalju priču o tome.

Upitan da li će SSP učestvovati na sledećim izborima 2022. godine, rekao je da je sada rano za tu odluku, ali da "bojkot, pa dve godine dijaloga nije rešenje".

Dodao je da će odluka biti doneta "u nedeljama koje dolaze", zajedno sa drugima iz opozicije sa kojima SSP sarađuje.

Ðilas je dodao da ima negativan stav o izlasku Narodne stranke na izbore u Negotinu 17. oktobra, ali je rekao da neće da kritikuje tu odluku jer, kako je naveo, NS Vuka Jeremića sigurno nikad neće ući u vlast sa SNS.

Ðilas je rekao i da njegova stranka "neće odustati" zbog incidenta u Vršcu, kada su čelnike S SP, kako je saopštila ta stranka, opkolili ljudi koji su pokušavali da ih zaustave u promociji novina i razgovoru sa građanima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town