Izbori 2022

Đilas poručio evroparlamentarcima: Ne šaljite nove dokumente, dijalog završio potpunim neuspehom

Komentari

Autor: FoNet

24/10/2021

-

13:12

Đilas poručio evroparlamentarcima: Ne šaljite nove dokumente, dijalog završio potpunim neuspehom
Dragan Đilas - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas Tanju Fajon, Vladimira Bilčika, Knuta Flekenštajna i Eduarda Kukana da se "suzdrže od slanja bilo kakvih budućih dokumenata" vezanih za međustranački dijalog koji su vodili.

U odgovoru na predlog evroparlamentaraca da opozicione stranke koje su učestvovale u međustanačkom dijalogu odrede člana Privremenog nadzornog tela, Đilas ukazuje da se dijalog vlasti i opozicije, "organizovan između režima i opozicije u Srbiji, završio potpunim neuspehom".

Kako je saopšteno, Đilas smatra da dokument koji su evroparlamentarci predložili na kraju dijaloga,"a koji su prihvatile samo dve relevantne partije režima, SNS i SPS, nije doneo bilo kakve promene u izbornim uslovima u Srbiji".

Prema njegovoj oceni, "ova tvrdnja je potvrđena i nalazima i analizom relevantnih nevladinih organizacija koje se godinama bave ovom temom u Srbiji".

"Još jedna potvrda potpunog neuspeha vašeg predloženog dokumenta i njegove besmislenosti su predlozi promena Zakona o informisanju koji se donose kao direktna posledica dokumenta datog na kraju dijaloga o izbornim uslovima", dodao je Đilas.

Kako je objasnio, "po tom predlogu zakona jedina promena je jedan član zakona koji propisuje da su nacionalni TV emiteri dužni da objave cenovnik za oglašavanje na televizijama pred izbornu kampanju".

Tanjug/Rade Prelić

 

"Tela koja ste vašim dogovorom sa režimom formirali nemaju svrhu, ni smisao", naglasio je Đilas, "pošto nemaju nikakva izvršna ovlašćenja i bave se isključivo monitoringom i to samo tokom vremena trajanja izborne kampanje".

Ovo telo je sastavljeno od članova REM, koji se do sada, kako je napomenuo, "nisu udostojili da poštuju i sprovode zakon, niti da rade svoj posao, niti to nameravaju da čine u budućnosti".

"Imajući u vidu vaš odnos i način tretmana ljudi koji se bore za ideju Srbije u Evropskoj uniji više od 30 godina, kao i vašu jednoglasnu i nedvosmislenu podršku Vučićevom režimu, ljubazno vas molim da se suzdržite od slanja bilo kakvih budućih dokumenata vezanih za međustranački dijalog koji ste vodili", poručio je Đilas evroparlamentarcima.

"Na našu otvorenu i iskrenu posvećenost i želju za saradnjom radi povratka demokratije u Srbiji, vi ste odgovorili predlogom koji ste prethodno sastavili sa predstavnicima SNS i SPS i koji ne sadrži nikakve izmene sadašnjeg, osim onih kozmetičkih", smatra predsednik SSP.
 

Komentari (0)

Talk of the town