Politika

Ambasador Belgije u razgovoru s Dačićem: Nadam se učešću svih partija na izborima

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2022

-

16:42

Ambasador Belgije u razgovoru s Dačićem: Nadam se učešću svih partija na izborima
Ambasador Belgije u razgovoru s Dačićem: Nadam se učešću svih partija na izborima - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Belgije u Srbiji Adama Kuna koji je "izrazio nadu da će sve političke partije učestvovati na predstojećim izborima".

U razgovoru o predstojećim izborima i sprovođenju preporuka koje su dogovorene tokom Međustranačkog dijaloga, ambasador Kun je "pozdravio napore koje je predsednik Narodne skupštine uložio u ovaj proces kako bi se stvorili bolji izborni uslovi", saopšteno je iz Skupštine.

Dačić je, takođe, "detaljno informisao o procesima vezanim za promene Ustava i predstojeći referendum", koji će biti održan 16. januara.

Dačić i Kun razgovarali su o bilateralnoj saradnji i mogućnostima za njeno dalje unapređenje, posebno u sferi parlamentarne diplomatije. "Složili su se da bi razmena poseta na nivou predsednika parlamentarna, kao i poslaničkih grupa prijateljstva, dala snažan doprinos jačanju saradnje između dve zemlje", navedeno je u saopštenju.

Ambasador Kun je preneo spremnost belgijske strane za realizaciju poseta na nivou predsednika parlamenata i podsetio na otvoreni poziv za posetu Briselu.

Belgijski ambasador i predsednik Skupštine Srbije razgovarali su i o procesu evropskih integracija Srbije, a Dačić je informisao ambasadora o "aktivnostima Narodne skupštine i njenom doprinosu napretku koji je ostvaren na polju evrointegracija", navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija