Aktuelno

Osmi dan potrage za mladićem iz Splita, policija pretraživala pojas od Velikog ratnog ostrva do Ade Huje

Komentari

Autor: Euronews Srbija, HRT

07/01/2022

-

10:52

Osmi dan potrage za mladićem iz Splita, policija pretraživala pojas od Velikog ratnog ostrva do Ade Huje
Osmi dan potrage za mladićem iz Splita, policija pretraživala pojas od Velikog ratnog ostrva do Ade Huje - Copyright Euronews/Printscreen, nestali.gov.hr

veličina teksta

Aa Aa

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem, koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra, traje i osmi dan zaredom. Novih informacija nema, a potraga će se odvijati istim intenzitetom uprkos prazniku.

"Razgovarao sam s ljudima koji vode postupke potrage i rečeno mi je da će se potraga nastaviti i u ove praznične dane, uverili su me da neće biti smanjenja broja službenog osoblja kao ni broja aktivnosti", rekao je u Dnevniku HTV otac nestalog mladića Nenad Periš.

Kako je u četvrtak saopštio MUP, svi policajci u Policijskoj upravi za grad Beograd, kao i pripadnici rečne jedinice, ronilaca Žandarmerije, UKP i svih drugih linija rada, ne pitajući za praznik ili radno vreme, daju sve od sebe da se nestanak razreši i istina sazna.

Policija je pretraživala pojas od Velikog ratnog ostrva, desna strana reke Dunav pa sve do Ade Huje, pri čemu su korišćeni i čamci i dronovi. Kako prenose mediji, vlasnicima splavova je bilo naloženo da uklone grane i balvane oko splavova, ali ni to za sada nije dalo rezultate.

U potragu za nestalim Metejem Perišem iz Splita je od srede uključeno i Više javno tužilaštvo koje je donelo naredbe za veštačenje DNK profila i izuzimanje snimaka sigurnosnih kamera sa mesta gde je Splićanin poslednji put viđen.

Matej Periš poslednji put je viđen 31. decembra oko 2.30 sati ujutru  kako izlazi iz beograskog kluba Gotik kod Beton hale. Od tada mu se gubi svaki trag, kao i signal na mobilnom telefonu. Prijatelji sa kojima je došao u Beograd na proslavu Nove godine prijavili su njegov nestanak 31. decembra u 18 sati.

Otac nestalog mladića Nenad Periš, koji je u Beogradu od nedelje, otkrio je da je dao uzorak zbog DNK analize i da strahuje da njegov sin više nije živ, ali i da mu utehu pruža podrška koja stiže sa svih strana.

O slučaju govorila i devojka nestalog mladića

Prvi put od kad traje potraga za nestalim mladićem oglasila se i njegova devojka iz Splita. Ona je u izjavi za medije rekla da se sa Matejem poslednji put čula 30. decembra oko 21:30.

"Ne znam šta da vam kažem, s obzirom na to da gledam one snimke na kojima trči, ono jeste on, a kao da nije. Prvo, momak u crnim patikama nije on, u belim patikama jeste. U vodi nije on, to da znate, zna se da je snimak star. Znam da Matej ranije nije pravio takve incidente, niti ludosti, znam sa kim sam u vezi", rekla je za Kurir Sanja, devojka nestalog Mateja Periša.

Ona je naglasila da je bila upućena u to da će Matej ići za Beograd na doček Nove godine, kao i da je znala sa kim će ići.

"Ja sam pre dve godine bila tamo, bila sam i tamo u Beton hali, poznat mi je taj teren. On je bio baš ushićen što ide tamo, pola godine je planirao da ide za Beograd za Novu godinu. Prvo su njih trojica planirala, posle su im se priključila još trojica drugova, pa još jedan, tako da je na kraju ispalo njih sedmoro. Dvojica su mu prijatelji iz osnovne škole, nije bilo problema među njima", kazala je Sanja

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija