Zdravlje

Japanci koriste samo jednu vakcinu protiv kovida: Da li ova odluka može da pomeri Olimpijske igre?

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2021

-

13:50

Japanci koriste samo jednu vakcinu protiv kovida: Da li ova odluka može da pomeri Olimpijske igre?
Japanci koriste samo jednu vakcinu protiv kovida: Da li ova odluka može da pomeri Olimpijske igre? - Copyright Tanjug AP/Juan Karita

veličina teksta

Aa Aa

Japanska farmaceutska kompanija Šionogi & Co mogla bi ove godine da počne da isporučuje vakcine protiv kovida, izjavio je njen izvršni direktor.

Iako je vakcinacija protiv kovida u ovoj zemlji počela još u februaru, dok ne stigne domaća koristiće  se samo Fajzer/Biontek vakcina. 

Olimpijske igre - biti il' ne biti?

Broj zaraženih u Japanu je u porastu, pa je ta država produžila vanredno stanje u Tokiju i još nekim gradovima do kraja maja. Nije još jasno da li će ove mere uticati na Olimpijske igre koje su odložene prošle godine zbog pandemije. One su inače zakazane za 23. jul.

Zvaničnici Međunarodnog olimpijskog komiteta, organizatori Igara u Tokiju, pa i premijer Japana Jošihide Suga insistiraju da se Olimpijske igre održe u planiranom terminu od 23. jula do 8. avgusta, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera i pridržavanje strogih Kovid protokola.

Međutim, na manje od tri meseca do planiranog početka Olimpijskih igara pokrenuta je peticija sa željom da se Igre ne održe, koju je za prvih pet dana potpisalo više od 300.000 Japanaca.

Komentari (0)

Magazin