Zdravlje

Japan razvija vakcinu koja će doživotno štititi od koronavirusa

Komentari

Autor: Tanjug

01/01/2022

-

20:27

Japan razvija vakcinu koja će doživotno štititi od koronavirusa
Tanjug/AP/Ted S. Warren - Copyright Tanjug/AP/Ted S. Warren

veličina teksta

Aa Aa

Japanski naučnici u Tokiju na putu su da razviju antikovid vakcinu "iz snova" koja pruža doživotnu zaštitu od smrtonosnog virusa, piše dnevnik "Japan Times".

U Japanu već neko vreme je u toku rad naučnika koji nastoje da razviju revolucionarnu vakcinu koja će garantovati doživotnu zaštitu od koronavirusa, piše tokijski dnevnik.

U razgovoru sa novinarom ovog najstarijeg tokijskog dnevnika na engleskom jeziku, profesor Mičinori Kohara je ispričao da je već na početku 2020. godine počeo da razmišlja o vakcini koja bi pomogla da se potpuno iskoreni koronavirus.

Profesor Kohara kaže da je rad na ovoj vakcini počeo već u aprilu iste godine, odnosno na samom početku pandemije koronavirusa.

Ukoliko rad japanskog naučnog tima bude uspešan, oni će svetu moći da ponude vakcinu koja u roku od sedam dana posle inokulacije u organizmu stvara veoma moćna antitela koja pružaju dugoročnu zaštitu.

Japanska farmaceutska kompanija Nobelpharma Co. biće zadužena za sprovođenje prve i druge faze kliničkih ispitivanja ove vakcine do početka 2023. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin