Zdravlje

Pojačan rad kovid ambulanti, prijemno-trijažno ambulanta na Zvezdari ponovo u kovid sistemu

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2022

-

10:42

Pojačan rad kovid ambulanti, prijemno-trijažno ambulanta na Zvezdari ponovo u kovid sistemu
Pojačan rad kovid ambulanti, prijemno-trijažno ambulanta na Zvezdari ponovo u kovid sistemu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara pojačan je rad svih kovid ambulanti, poručili su danas iz resornog ministarstva.

To podrazumeva da je angažovan maksimalan broj zdravstvrnih radnika i trijažnih ambulanti, a od četvrtka, 6. januara prijemno-trijažno ambulanta u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu na Zvezdari ponovo počinje da radi u kovid sistemu. Ministarstvo navodi da se, na žalost, obistinilo se sve ono na šta je struka ukazivala, da će masovni dočeci Nove godine za posledicu imati upravo ovakvu situaciju.

Iz Ministarstva apeluju na sve da budu strpljivi i tolerantni, posebno prema zdravstvenim radnicima koji su tu da im pomognu i nisu krivi sto se neko zarazio kovidom usled nepoštovanja propisanih i preporučenih mera.

"Ovo je tek početak novog talasa korone, koji će po svemu sudeći biti veoma jak", kažu u Ministarstvu zdravlja i podsećaju da je jedini način da se koronavirus pobedi vakcinacija, kao i da se izbegavaju sve situacije i okupljanja koja mogu da dovedu do zaražavanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin