Zdravlje

Američki izveštaj: Korona možda iscurila iz kineske laboratorije

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2021

-

07:58

Američki izveštaj: Korona možda iscurila iz kineske laboratorije
Američki izveštaj: Korona možda iscurila iz kineske laboratorije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Istraživanje nacionalne laboratorije SAD o poreklu koronavirusa pokazalo je da je hipoteza da je virus iscurio iz kineske laboratorije u Vuhanu moguća i da zaslužuje dalju istragu, objavio je "Volstrit džornal" pozivajući se na izvore upoznate sa sadržajem tog tajnog dokumenta.


Istraživanje je sprovela Lorens Livermore nacionalna laboratorija u Kaliforniji u maju prošle godine, a njegovi rezultati upućeni su američkom ministarstvu spoljnih poslova, koje je sprovodilo istragu o poreklu koronavirusa, u toku poslednjih meseci vladavine bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Zaključak američke laboratorije zasnivao se na analizi genoma virusa, prenosi list. Međutim, laboratorija je odbila da komentiraše navode "Voltstrit džornala".

Amerika - moguća su dva scenarija

Američke obaveštajne agencije smatraju da su moguća dva scenarija - da se virus proširio nakon laboratorijske nezgode ili da je nastao kontaktom čoveka sa zaraženom životinjom, ali još nisu doneti zaključci.

U poverljivom izveštaju američkih obaveštajaca, koji je cirkulisao tokom Trampove administracije, navedeno je da su trojica istraživača kineskog Instituta za virusologiju u Vuhanu u novembru 2019. bili toliko bolesni da su smešteni u bolnicu.

SAD su optužile Kinu da nije dovoljno transparentna kada je reč o istrazi o poreklu korona virusa, ali je Kina odbacila te optužbe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin