Politika

Ambasador Kine u Beogradu: Poseta Sija novo poglavlje u srpsko-kineskim odnosima

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2024

-

13:40

Ambasador Kine u Beogradu: Poseta Sija novo poglavlje u srpsko-kineskim odnosima
Ambasador Kine u Beogradu: Poseta Sija novo poglavlje u srpsko-kineskim odnosima - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Minga izjavio je danas da će poseta predsednika Si Đinpinga Srbiji za nekoliko dana biti važna prekretnica koja će otvoriti novo poglavlje u istoriji srpko-kineskih odnosa.

"Čelično prijateljstvo Kine i Srbije je duboko. Poslednjih godina, pod rukovodstvom predsednika Sija i Vučića, kinesko-srpski odnosi su na visokom nivou i postižu plodne rezultate. Predsenik Si, će na poziv Vučića, ponovo posetiti Srbiju za nekoliko dana, posle osam godina. Kineska strana je spremna da iskoristi tu posetu, da otvori novo poglavlje u istoriji u srpsko-kineskih odnosa", rekao je Ming u obraćanju nakon obilaska radova na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i Nacionalnog fudbalskog stadiona.

On je istakao značaj projekat EXPO 2027 i zahvalio se predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na podršci koju je dao kineskim kompanijama.

"To je veliki međunarodni događaj koji je izazvao svetsku pažnju. Predsednik Vučić mu pridaje veliki značaj i on je ukazao na novi pravac ekonomskog razvoja Srbije. Narod Srbije i regiona sa nestrpljenjem očekuje taj događaj", rekao je Ming.

On je dodao da je uveren da će EXPO doneti Srbiji tri miliona turista, investicije i nove mogućnosti za razvoj odnosa Kine i Srbije.

"Kina je poslednjih godina stekla bogato iskustvo u organizovanju međunarodnih događaja i spremni smo da sarađujemo sa srpskim partnerima na realizaciji tog modernog događaja. Istovremeno, pozivamo naše kompanije da pokažu svoje prednosti u izgradnji takvih projekata i da sarađuju sa srpskom stranom", poručio je Ming.

Komentari (0)

Srbija