Novosti

Tivat - nezaboravno leto pred nama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/05/2024

-

13:43

Tivat - nezaboravno leto pred nama
Tivat - nezaboravno leto pred nama - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Turistička organizacija opštine Tivat, u saradnji sa Porto Montenegrom i Luštica Bay, sa zadovoljstvom je ugostila lokalne medije na svojoj već tradicionalnoj godišnjoj konferenciji u Beogradu. Ovom prilikom, predstavljen je bogat i raznovrstan program događaja za nadolazeću letnju sezonu 2024. godine.

Medijima su se obratili direktorka Turističke organizacije opštine Tivat, Nina Lakičević, Kristina Škanata, predstavnica Luštice Bay i Danilo Kalezić iz Porto Montenegra. Domaćini su otkrili mnoštvo inicijativa koje će obogatiti život i turizam u Tivtu. Posebno su istaknuti luksuzni hoteli, vrhunski restorani, i uzbudljivi sportski i kulturno-umetnički događaji.

"Autentične rezidencije, hotel sa pet zvjezdica The Chedi Luštica Bay, jedinstveno gastro i šoping iskustvo, intenzivan kalendar događaja, kreiraju upečatljiv identitet Luštica Bay - sa 5 plaža i 3 sea lounge-a, ova lokacija je plavi potpis tivatske rivijere. Od ove godine nemamo samo plavi potpis destinacije, već i zeleni - Premijerni golf teren sa 18 rupa, dizajniran od globalno prepoznatljivog Gary Player-a, donosi pogled na horizont Jadrana i Boku Kotorsku, od prvog do poslednjeg zamaha loptice. Već u četvrtom kvartalu 2024. godine, imaćemo 3 završene golf rupe, a driving range odnosno golf vježbalište biće spremno ovog ljeta za sve ljubitelje ovog sporta",  ponosno ističe Kristina Škanata, Senior Marketing Executive govoreći o destinaciji i projektu Luštica Bay.

Promo

 

Danilo Kalezić, PR i Marketing menadžer Porto Montengra, obećava još jedno sadržajno i nezaboravno leto u Porto Montenegru: ,,Pozornica je spremna za još jedno leto elegancije i uzbuđenja u Porto Montenegru. Od umetničkih izložbi do pulsirajućih muzičkih festivala i ekskluzivnih izložbi jahti, ova godina obećava da će premašiti očekivanja, sa nekim od najekskluzivnijih događaja u sezoni kradući svet reflektora preko Jadrana. Tokom leta gosti mogu da uživaju u zadivljujućim kompozicijama svetski poznatih muzičkih maestra. Vrhunac leta je Festival RUBIKS, koji se po drugi put održava u Porto Montenegru i donosi  platno kreativnosti u avgustu. Spajajući muziku sa umetnošću, pozorištem i tehnologijom, spektakularna postava uključuje žive nastupe Isabelle Rossellini i ritmičke melodije Nouvelle Vague – sa još izvođača koji će biti najavljeni u narednim nedeljama".

Promo

 

"Gradska riva Pine postala je lokalitet koji poziva na zabavu i već sa aprilom mjesecom počeli smo sezonu muzičkih koncerata koje ćemo realizovati i dalje tokom ljeta. Prve nedelje juna očekuje nas Međunarodni karneval - ulicama našeg grada predstaviće se karnevalske grupe iz različitih krajeva svijeta, dok će se 15.06. istim tim ulicama čuti zvuci duvačkih orkestara iz 4 države. Ono što je novitet kada su festivali u pitanju jeste Biser Jadrana koji će okupiti izvođače iz zemlje i regiona  i 29.06. Tivat će biti pozornica laganih nota iz domena zabavne, mediteranske i pop muzike. Od preko 100 prijavljenih kompozicija stručan žiri će odabrati 24 najbolje koje će dobiti prostor za takmičenje. Takođe, festival mediteranskog teatra Purgatorije koji je postao sinonim kulturne baštine cijelog Mediterana, kroz program u trajanju od dva i po mjeseca ponudiće takmičarske i pozorišne predstave, mjuzikle, performanse i koncerte kvalitetnog sadržaja", zaključuje Nina Lakičević.

Promo

 

Direktorka Turističke organizacije opštine Tivat podsetila nas je da Tivat, inače najsunčaniji grad Boke, nosi epitet Najbolji mali Evropski grad za život u 2023, što potvrđuje atraktivnost i prirodne lepote destinacije. Radujemo se letu pred nama.

Komentari (0)

Putovanja