Društvo

Tragedija u Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu: Učenik pao, zadobio teške povrede glave i umro

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/03/2024

-

18:01

Tragedija u Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu: Učenik pao, zadobio teške povrede glave i umro
Tragedija u Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu: Učenik pao, zadobio teške povrede glave i umro - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu 18. marta došlo je do nesreće, nakon koje je jedan od učenika izgubio život. Direktorka škole Vesna Leontijević rekla je za za Euronews Srbija da tuče nije bilo, već je spletom nesrećnih okolnosti usled fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i umro.

Navela je da je škola odmah reagovala, ukazala prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar.

"Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dve medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost i pored napora lekara učenik je 22. marta", kaže Leontijević.

Prema njenim rečima, u cilju prevazilaženja ove krizne situacije, za učenike, zaposlene i roditelje škola je pripremila plan podrške u skladu sa procedurama postupanja u kriznoj situaciji.

Ona je dodala da je škola u konstantnom kontaktu sa roditeljima učenika i nadležnim institucijama - Ministarstvom prosvete i policijom, koja sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti.

"Želim da vas upoznam i sa činjenicom da je Srednja zanatska škola, srednja škola koja obrazuje učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Zato vas molimo da prilikom izveštavanja imate u vidu da kod učenika sa ovim specifičnostima ne možemo govoriti o namerama da se neko povredi, svesnoj radnji i proračunatom postupku", navela je Leontijević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija