Fokus

"Majka Fahada" ubijena u elitnom delu Bagdada: Iračke vlasti pokrenule istragu zbog smrti poznate influenserke

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2024

-

20:05

"Majka Fahada" ubijena u elitnom delu Bagdada: Iračke vlasti pokrenule istragu zbog smrti poznate influenserke
"Majka Fahada" ubijena u elitnom delu Bagdada: Iračke vlasti pokrenule istragu zbog smrti poznate influenserke - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iračke vlasti saopštile su danas da istražuju ubistvo poznate influenserke koju je u petak ubio naoružani motociklista ispred njene kuće u centru Bagdada.

Gufran Mahdi Savadi, poznata kao Um Fahad ili "majka Fahada", bila je popularna na sajtovima društvenih medija TikTok i Instagram, gde su desetine hiljada korisnika pratile njene objave na kojima pleše uz muziku, prenosi AP.

Neimenovani irački bezbednosni zvaničnik rekao je da je napadač otvorio vatru dok je Savadi parkirala ispred kuće svoj automobil marke kadilak i ubio je, a zatim joj uzeo telefon i pobegao sa lica mesta.

Ubistvo se dogodilo u Zajoni, istom kvartu u kojem je 2020. godine ubijen istaknuti irački istraživač i stručnjak za bezbednost Hišam al-Hašimi.

Pre invazije SAD 2003. godine, taj kvart je bio dom pripadnika iračkog vojnog vrha i smatrao se prestižnom bagdadskom četvrti, ali poslednjih godina u tom delu iračke prestonice nastanile su se brojne vođe milicije.

Savadi nije prva istaknuta ličnost na društvenim mrežama koja je ubijena u centru Bagdada.

Prošle godine, Nur Alsafar ili "Nur BM", transrodna osoba sa velikim brojem pratilaca na društvenim mrežama, takođe je ubijena u tom gradu.

Komšija Savadijeve koji se identifikovao samo pod nadimkom rekao je da je izašao na ulicu nakon što je čuo dva ispaljena hica i video da su "vrata auta otvorena, a ona leži na volanu".

"Žena koja je bila sa njom (u kolima) je pobegla, a snage bezbednosti su došle, ogradile ceo prostor, uzele telo žrtve i odvukle njen auto", izjavio je komšija stradale influenserke.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet