Politika

Azemi: Za tri meseca 150.000 radnika napustilo Kosovo, Kurtija neće imati ko da vozi u crnim džipovima

Komentari

Autor: Kosovo online

02/05/2024

-

22:00

Azemi: Za tri meseca 150.000 radnika napustilo Kosovo, Kurtija neće imati ko da vozi u crnim džipovima
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Sindikata privatnog sektora Kosova Jusuf Azemi, povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, izjavio je da su radnici u privatnom sektoru "ugnjetavani politikom ove vlade", prenosi Reporteri.

"Premijer plaća struju u severnom delu Mitrovice, nije lako, koristi državne rezerve, plaća poslanike koji žive u Prištini i on plaća derivate. Kurti plaća ljude 7.000 evra u drugim ambasadama, a ne daje nama ni sedam centi", izjavio je Azemi.

On je rekao da ako se trend odlaska radnika nastavi, Kurtija neće imati ko da vozi.

"Tražimo opravdanje u liberalizaciji viza. Ako ovako nastavimo, Kurtija neće imati ko da vozi u crnim džipovima, a niko ne preuzima odgovornost za ovo bekstvo", nastavio je Azemi.

On je rekao da je za tri godine vlade tražio od Kurtija sastanak na kome bi razgovarali o zahtevima radnika privatnog sektora, ali je, kako kaže, 27 njegovih zvaničnih zahteva odbijeno.

"Nalazimo se u teškom stanju, ali sada se rešenje ne traži od Vlade Kosova, već od vizne liberalizacije. Ako se ona ona nastavi, za godinu-dve, premijera Kosova neće imati ko da vozi u crnim džipovima, jer će ostati sam. Kosovo je za samo tri meseca napustilo 150.000 radnika i za to niko ne snosi odgovornost", rekao je Azemi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija