Fokus

Šta sluša američki državni sekretar: Blinken tokom posete Kini svratio u prodavnicu ploča i kupio dva albuma

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2024

-

21:14

Šta sluša američki državni sekretar: Blinken tokom posete Kini svratio u prodavnicu ploča i kupio dva albuma
Šta sluša američki državni sekretar: Blinken tokom posete Kini svratio u prodavnicu ploča i kupio dva albuma - Copyright Tanjug/AP/Mark Schiefelbein

veličina teksta

Aa Aa

Američki državni sekretar Entoni Blinken kupio je album Tejlor Svift zajedno sa albumom klasičnog kineskog rokera Dou Veija tokom današnjeg neočekivanog obilaska pekinške prodavnice ploča, nakon pregovora u Kini sa liderima te zemlje koji su imali za cilj smanjenje tenzije između supersila.

Na putu do aerodroma nakon posete koja je uključivala sastanak sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, Blinken je ušao u prodavnicu ploča LiPi u umetničkoj četvrti u kineskoj prestonici gde mu je vlasnik pokazao album Dou Veija, koji je kupio zajedno sa pločom Tejlor Svift iz 2022. "Midnights", preneo je Rojters.

Jedan od ciljeva Blinkenovog putovanja bio je da istakne važnost onoga što Stejt department naziva "međuljudskim vezama" kao deo napora da se poboljšaju odnosi.

U pekinškoj prodavnici ploča Blinken je opisao mega pop zvezdu Tejlor Svift, među čijim hitovima je "Bad Blood" sa njenog petog albuma iz 2014. godine, ''kao uspešan američki izvozni proizvod''.

Blinken, strastveni muzičar i gitarista, opisao je muziku kao "najbolji način povezivanja, bez obzira na geografiju" i rekao da voli vinilne ploče.

Na pitanje vlasnika radnje kojom se muzikom bavi, Blinken, koji ima 62 godine, rekao je da voli sve, ali je dodao da je malo zaglavljen u 1970-im.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet