Agrobiznis

Objavljene dodatne informacije za prijavu za premiju osiguranja

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2023

-

13:24

Objavljene dodatne informacije za prijavu za premiju osiguranja
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je dodatne informacije namenjene poljoprivrednim proizvođačima za prijavu za premiju osiguranja za ovu godinu.

Javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja za 2023, raspisan je 16. oktobra i traje do 15. novembra.

Kako je objavljeno na sajtu ministarstva, poljoprivredni proizvođači prilikom prijavljivanja na ovaj javni poziv treba posebno da obrate pažnju da se podaci koji su navedeni na polisi podudaraju sa podacima u eRPG i katastru.

To je, kako naglašavaju, najbitnija stavka kako bi sredstva mogla da se automatski uplaćuju bez potrebe za ručnom proverom.

Dodaje se da pažnja mora da se obrati i na to da biljne kulture navedene u eRPG i one navedene u polisi takođe budu usklađene. Ističe se i da polise osiguranja moraju biti plaćene pre nego što poljoprivrednici stupe u postupak prijave za tu vrstu subvencije.

Javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja obuhvata podsticaje za osiguranje ratarskih, povrtarskih i voćarskih kultura, vinove loze i hmelja, rasadnika, kao i osiguranje životinja.

Ministarstvo poljoprivrede podseća da je najviši ukupni iznos koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini 2,5 miliona dinara.

Komentari (0)

Biznis