Biznis vesti

U septembru konkurs za solarne panele - država plaća polovinu

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2021

-

13:36

U septembru konkurs za solarne panele - država plaća polovinu
U septembru konkurs za solarne panele - država plaća polovinu - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas u Vrbasu, nakon potpisivanja ugovora o rekonstrukciji i energetskoj sanaciji osnovne škole i predškolske ustanove, da će ministarstvo početkom septembra raspisati javni poziv za dodelu subvencija za solarne panele, kao i da će do kraja godine biti drugi poziv za zamenu stolarije.


"Očekujem da sve lokalne samouprave najpre završe svoj deo posla za prvi poziv. Nisu sve raspisale javni poziv za kompanije. Čekamo i da se formiraju komisije i da sredinom avgusta budu raspisani pozivi ka građanima", rekla je ministarka.

Mihajlovićeva je najavila da će drugi poziv biti u decembru i pozvala je sve gradove i opštine da se prijave.

"Imaćemo svake godine tri poziva, ali ne smemo da dozvolimo da projekat traje narednih 20 godine. Plan je da za pet godina podignemo energetsku efikasnost na viši nivo, a za to ćemo izdvojiti oko 150 miliona evra godišnje", rekla je potpredsednica vlade.

Ona je dodala da će početkom septembra ministarstvo raspisati javni poziv za dodelu subvencija za solarne panele, a da će procedura biti kao i za projekat zamene stolarije i da će država obezbediti polovinu potrebnih sredstava.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis