Biznis vesti

Crafter – Vodeći DIY lanac u Srbiji

Komentari

Autor: PR

07/11/2023

-

11:10

Crafter – Vodeći DIY lanac u Srbiji
Promo/Crafter - Copyright Promo/Crafter

veličina teksta

Aa Aa

Sve naše snage su usmerene na širenje i otvaranje novih radnji na teritoriji Beograda i u drugim većim gradovima Srbije. Cilj nam je da što više građana dobije pristup kupovini "sve na jednom mestu" kao i pomoć prilikom kupovine koju odlikuje naš jedinstven koncept, izjavio je Nikola Bartulović, generalni direktor kompanije Crafter.

Možete li nam reći malo više o Crafteru, kako je započela Crafter priča i šta vas je inspirisalo da se upustite u svetu DIY-a?

Crafter je nastao kao mesto inspiracije, novih mogućnosti i pravih rešenja. Poželeli smo da pružimo mogućnost i bolje iskustvo kupovine na našem tržištu, DIY lanac u kome bi kupci mogli da pronađu sve na jednom mestu. Dakle, bilo da je reč o gradnji, renoviranju, opremanju ili dekorisanju doma, u Crafteru vas čeka sve pod jednim krovom. Do sada su ove kupovine bile usmerene na više različitih specijalizovanih radnji i svako ko se bar jednom upustio u neki kućni ili poslovni projekat zna koliko to može biti stresno i dugotrajno.

U Crafteru, sam proces potražnje proizvoda je olakšan jer šta god da tražite: od poda do plafona, od podruma do krova, možete pronaći kod nas na jednom mestu. Kao dodatnu vrednost, istakao bih različite usluge koje za cilj imaju da olakšaju kupcu budući ili tekući projekat: renta alata, graviranje i obeležavanje alata, 3D projektovanje kuhinje i kupatila, izrada i montaža vrata po meri, montaža klima uređaja, obrada pločastih materijala, toniranje boja, sađenje cveća.

Na kraju, kao našu najvažniju snagu i Crafterovu inspiraciju bih pomenuo naše ljude, koji su glavni pokretač i nosilac ove priče, od kreiranja i predstavljanja asortimana, promocije brenda, preko saradnje sa partnerima i dobavljačima i kontakta sa krajnjim korisnicima i pružanja pomoći prilikom kupovine. Koncept - Hajde da radimo zajedno - rado praktikujemo u svakoj fazi našeg biznisa.

Koji su to radovi u kojima Crafter može pomoći jednom majstoru?

Na početku bih istakao da u Crafteru postoji tim stručnih konsultanata koji su posebno obučeni za rad sa profesionalcima i uvek spremni da pomognu da pronađete najbolje rešenje za vaše potrebe, bilo da vodite mali ili veliki biznis. Ponuda je personalizovana i uvek dostupna, kreirana tako da zadovolji sve procese rada od početka do kraja, tako da kada dođete kod nas nemate potrebe da dodatno tražite proizvode na nekom drugom mestu.

Kratak rok isporuke i štednja vremena je prioritet, tako da se roba isporučuje u najkraćem mogućem roku, bilo da je poručena u radnji, putem mejla, telefona ili web shopa. Ukoliko ste u mogućnosti da sami preuzmete robu, pripremili smo veliki besplatan parking, ali i pick-up zonu u koju možete ući automobilom, kombijem, malim ili velikim kamionom.

I ono što je svakom majstoru danas na prvom mestu, je dobar odnos cene i kvaliteta proizvoda po čemu je Crafter prepoznatljiv. Za naše profesionalne kupce spremili smo posebne pogodnosti, popuste od 7% do 16% koji rastu zajedno sa ostvarenim prometom. Naš slogan nije samo još jedna od floskula - mi smo zaista deo tima svih naših partnera, na svakom radnom zadatku, svakog dana.

Promo/Crafter

 

Rekli ste da je Crafter koncept koji, pored širokog asortimana i posebnih usluga, predstavlja sigurnog partnera svim majstorima, ali i hobistima. Šta to asortiman Craftera izdvaja od ostalih DIY radnji, kako u Srbiji tako i u regionu?

Pre svega jako smo ponosni na raznovrsnost asortimana od preko 50.000 artikala, kao i na veličinu izložbenog prostora od preko 10.000 m2. Proizvodi su izloženi po kategorijama i prodajni prostor je vrlo dobro obeležen, kako biste u svakom trenutku znali gde se nalazite, što može da vam pomogne da u što kraćem roku pronađete ono što vam treba.

Teško je objasniti u nekoliko rečenica šta sve možete kupiti u Crafteru pored destinacijskog asortimana kao što su alati i mašine, ali navešću nekoliko interesantnih proizvoda koje možete pronaći samo kod nas od postojećih DIY lanaca: solarne elektrane po principu „ključ u ruke“, drvo masline, preko 50 modela jakni, kako za rad tako i za slobodno vreme, izloženih kao da ste u modnoj radnji, Kamado keramičke roštilje „Big Green Egg“, čitavo odeljenje sa smart proizvodima namenjenih pametnim kućama i stanovima, čelične i metalne ograde koje možete sami montirati, a koje uvek imamo na stanju.

Od konkurencije nas izdvaja i dečiji kutak u kome se deca mogu zabaviti prilikom posete. Uz to, mi smo i pet friendly objekat tako da nas možete posetiti „u punom sastavu“ i u društvu vašeg kućnog ljubimca. Za kraj, radimo duže od svih: ponedeljak - petak od 7 do 21h, subotom od 8 do 21h i nedeljom od 9 do 19h.

Skoro ste obeležili drugu godinu poslovanja Crafter koncepta. Kako ste Crafter pretvorili u najprepoznatljivijeg DIY proizvođača kod nas, i da li ste se na tom putu susreli sa neočekivanim izazovima?

Kao i u svakom poslu kada ste u nečemu prvi, i kada ste jedinstveni, susrećete se sa očekivanim, ali kako ste rekli i neočekivanim izazovima. Ono što je važno je da ne odustajete i da budete spremni na konstantne izazove. Crafter se susretao sa izazovima od početka: od kompletne rekonstrukcije objekta, preko popularizacije TC Zmaj, do pronalaženja kvalitetnih zaposlenih koji su spremni da uče i da svojim zalaganjem pomognu da ovakav koncept „zaživi“ na pravi način na našem tržištu. Na kraju bih pomenuo i naš najveći izazov – kako da od potpuno novog brenda i mesta kupovine stvorimo bazu lojalnih kupaca koji nam se rado vraćaju.

Drugu godinu zaredom Crafter ispunjava želje svojih potrošača i jedan je od lidera na DIY tržistu Srbije. Kakvi su vaši planovi za budućnost, da li planirate da Crafter proširite otvaranjem novih radnji?

Sve naše snage su usmerene na širenje i otvaranje novih radnji na teritoriji Beograda i u drugim većim gradovima Srbije. Cilj nam je da što više građana dobije pristup kupovini “sve na jednom mestu” kao i pomoć prilikom kupovine koju odlikuje naš jedinstven koncept. Do tada, svima je dostupan 24/7 naš web shop www.crafter.rs preko koga mogu poručiti više od 30.000 artikala, koji će biti isporučeni za samo nekoliko radnih dana.

U čemu se odlikuje pružanje podrške lokalnoj zajednici unutar koje poslujete, i da li imate planove za nastavak ili jačanje iste?

Imali smo čast da pomognemo obnovu prostorija Sportskog saveza osoba sa invaliditetom u Beogradu, koje je uništila oluja.

Kao Crafteri, svesni smo koliko su praktična znanja korisna i zato smo do sada, nekoliko puta organizovali besplatnu edukaciju za zainteresovane građane, na kojima su mogli da nauče kako da postave laminat, okreče zidove različitim tehnikama bojenja, sastave nameštaj ili kako da obave sitne popravke u kupatilu poput zamene gumica u bateriji ili sifona na lavabou.

Takođe, u planu imamo da se okrenemo i mlađim generacijama, deci školskog uzrasta, i zajedno sa njihovim roditeljima rekonstruišemo i obnovimo parkove za igru na teritoriji opštine Zemun.

Komentari (0)

Biznis