Biznis vesti

Prihod Ubera u trećem kvartalu porastao za 11 odsto na 9,3 milijarde dolara

Komentari

Autor: Tanjug

09/11/2023

-

12:58

Prihod Ubera u trećem kvartalu porastao za 11 odsto na 9,3 milijarde dolara
Sedište Ubera, San Francisko - Copyright AP Photo/Eric Risberg, File

veličina teksta

Aa Aa

Kalifornijska kompanija Uber, poznata po svojoj aplikaciji za povezivanje putnika i vozača, saopštila je da je njen prihod u trećem kvartalu porastao za 11 odsto, na 9,3 milijarde dolara.

Kako prenosi Teh kranč, investitori agencija Fektset i Refinitiv su očekivali da će Uber prijaviti prihode od oko 9,5 milijardi dolara, što znači da je uprkos rastu, rezultat gori nego što se očekivalo. 

Uber je u trećem kvartalu zabeležio profit od 221 milion dolara ili 10 centi po akciji, što predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na isti kvartal lane kada je kalifornijska kompanija registrovala gubitak od 1,2 milijarde dolara, odnosno 61 cent po akciji. 

Rezulati za treći kvartal se mogu posmatrati kao pokazatelj da je Uberov poslovni model sazreo i da je u stabilnoj, profitabilnoj situaciji, iako ova firma ne raste tako brzo kao što se tržište nadalo.

Akcije Ubera su nakon objave rezultata za treći kvartal skočile za 1,6 odsto, tako da su investitori za sada zadovoljni i nešto slabijim rezultatima i iščekuju podatke o poslovanju za celu godinu.

Komentari (0)

Biznis