Biznis vesti

Direktor energetske kompanije RVE: Situacija u Nemačkoj bolja nego 2022. godine, ali je snabdevanje energentima na ivici

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2023

-

09:21

Direktor energetske kompanije RVE: Situacija u Nemačkoj bolja nego 2022. godine, ali je snabdevanje energentima na ivici
Direktor energetske kompanije RVE: Situacija u Nemačkoj bolja nego 2022. godine, ali je snabdevanje energentima na ivici - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Direktor energetske kompanije RVE koja je najveći proizvođač električne energije u Nemačkoj, Markus Veber, izjavio je da je ta zemlja u mnogo boljoj poziciji nego pre godinu dana, ali da je snabdevanje energentima na ivici.

"Nemačka je definitivno u boljoj poziciji nego pre godinu dana. Skladišta gasa su puna do vrha, a u međuvremenu smo izgradili infrastrukturu za uvoz tečnog gasa. Međutim, još se ne možemo osećati potpuno bezbedno", rekao je Veber u intervjuu za list "Frankfurter algemajne cajtung".

On je ocenio da gas iz skladišta nije dovoljan i da su Nemačkoj potrebne stalne isporuke gasa kako bi preprodila ovu zimu.

"U normalnoj zimi ne bi trebalo da bude problema. Međutim, s obzirom na to da u sistemu nema rezervi, kritične situacije mogu da nastanu u ekstremno hladnim zimama. Nemačko snabdevanje energentima je na ivici", upozorio je Veber.

Prema njegovim rečima, uvek je dobro štedeti gde god je moguće, ali je istakao da neće biti biti potrebne nikakve drastične mere za predstojeću zimu.

"Verovatno će biti nekih mera u pojedinim danima i u pojedinim regionima tokom izuzetno hladne zime", rekao je prvi čovek RVE.

 

Komentari (0)

Biznis