Biznis vesti

Poljoprivrednici u Vladi na sastanku s ministarkom Tanasković

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2024

-

09:29

Poljoprivrednici u Vladi na sastanku s ministarkom Tanasković
Tanjug/Nataša Lazarević - Copyright Tanjug/Nataša Lazarević

veličina teksta

Aa Aa

Sastanak predstavnika deset udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Srbije i resorne ministarke Jelene Tanasković, počeo je nešto posle 8.30 sati u Vladi Srbije.

Kako je ranije saopšteno, poljoprivrednici su uputili zahtev za ovaj sastanak kako bi razmotrili zahteve koje su ranije uputili i razgovarali o potencijalnim rešenjima aktuelnih problema sa kojima se susreću uoči prolećne setve.

Predložene teme sastanka su dugovanja poljoprivrednika prema Fondu za penziono i invalidsko osiguranje (PIO), problemi oko upisa parcela u eAgrar, rešenja o pasivnom statusu registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, uvođenje kreditne linije za poljoprivredne kredite sa jedan odsto kamate i pojedinosti isplate drugog dela subvencije po hektaru koja se izdaje kroz sertifikovano seme i drugo.

Sastanku prisustvuju po dva predstavnika udruženja "Novoseljanski paori", Udruženja odgajivača goveda rase Limuzin, Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice, Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, zatim Saveza Banata, udruženja "Šumadija i pomoravlje", kao i "Dolovački paori", Udruženja poljoprivrednika Aradac, Udruženja "Stig" Požarevac i Udruženja za spas i opstanak stočara zapadne Srbije.

Komentari (0)

Biznis