Biznis vesti

Čadež: Danas startuje jedinstveno tržište rada Otvoreni Balkan - revolucionarna stvar za region

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2024

-

07:20

Čadež: Danas startuje jedinstveno tržište rada Otvoreni Balkan - revolucionarna stvar za region
Čadež: Danas startuje jedinstveno tržište rada Otvoreni Balkan - revolucionarna stvar za region - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da danas startuje jedinstveno tržište rada između Srbije, Severne Makedonije i Albanije i istakao da je to zaista revolucionarna stvar za ovo područje.

"Posle toliko nekih ružnih stvari koje smo proživljavali od devedesetih godina prošlog veka, naše države i narodi počinju da rade zajedno", rekao je Čadež za Tanjug.

Istakao je da je za Otvoreni Balkan velika stvar što će građani Srbije moći od danas da se registruju i dobiju radnu dozvolu bez bilo kakvih problema za rad u Albaniji i u Severnoj Makedoniji.

"To je velika stvar za privredu, pošto se svi suočavamo sa nedostatkom    radne snage, kao i sa problemima u njenoj strukturi", rekao je Čadež.

Kaže da svakoj zemlji nedostaju radnici u određenoj branši i da i jeste cilj da zemlje mogu da razmenjuju radnu snagu. Prvi put smo u regionu odlučili da budemo jedinstveni, naglasio je Čadež.
 

Komentari (0)

Biznis