Biznis vesti

Đedović Handanović u poseti Univerzitetu Bokoni u Milanu

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2024

-

13:15

Đedović Handanović u poseti Univerzitetu Bokoni u Milanu
Đedović Handanović u poseti Univerzitetu Bokoni u Milanu - Copyright Tanjug/MRE/Emilija Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović posetila je Univerzitet Bokoni u Milanu, koji ju je uvrstio u ediciju 99 najistaknutijih žena sveta koje menjaju budućnost, a koje su  studirale na tom univerzitetu.  

"Velika mi je čast što me je univerzitet na kojem sam završila master studije iz menadžmenta i koji postoji od 1902. godine, uvrstio među 99 istaknutih žena koje menjaju budućnost. Simbolično, edicija je izašla na Međunarodni dan žena, što nam daje dodatni podsticaj da nastavimo da radimo na sebi, da se unapređujemo i podržavamo i tako doprinosimo promenama društva nabolje", navela je ministarka.

Đedović Handanović je tokom posete razgovarala sa rektorom Univerziteta Bokoni Frančeskom Bilarijem i generalnim direktorom istaknute obrazovne institucije Rikardom Tarantom.

Prema njenoj oceni, Bokoni je jedan od najuticajnijih univerziteta u Evropi sa velikim brojem različitih savremenih programa, koji daje široke perspektive za akademski razvoj, a godišnje hiljade studenata iz čitave Evrope konkuriše za upis, što govori koliko je ovaj univerzitet prepoznat među studentima. 

Tanjug/MRE/Emilija Jovanović

 

Đedović Handanović je rekla da je iskoristila priliku da razgovara sa rukovodstvom univerziteta o potencijalnom otvaranju Bokoni katedre ili programa u Srbiji. 

Đedović Handović je naglasila da bi otvaranje mogućnosti za studiranje na nekom od prestižnih evropskih fakulteta u Srbiji bila izuzetna prilika i za studente iz regiona, zbog kulturološke i jezičke bliskosti naroda sa Zapadnog Balkana.  

Istakla je da je cilj Vlade da pruži studentima priliku da studirajući u svojoj zemlji steknu diplomu nekog od najpriznatijih evropskih fakulteta, među koje se svakako ubraja i Bokoni, dodavši da Srbija i Italija imaju Sporazum o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja još od 2009. godine. 

Tanjug/MRE/Emilija Jovanović

 

"Osim snažnih ekonomskih i trgovinskih odnosa koje gajimo sa Italijom, verujemo da je važno da razgovaramo o mogućnosti uključivanja italijanskih fakulteta u naše visokoškolsko obrazovanje, a Vlada Srbije je veoma zainteresovana za realizaciju te inicijative, koja će imati punu podršku, jer smatramo da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost", poručila je Đedović Handanović. 

Istakla je i da je programom "Skok u budućnost - Srbija 2027“ predviđena izgradnja i BIO4 kampusa, koji će zasigurno biti i regionalni obrazovni i naučni hab. Na sastanku je konstatovano i da postoji značajan potencijal za saradnju u okviru MBA programa menadžmenta Bokonija, koji je trenutno rangiran među prva tri u svetu, prema oceni Fajnenšal tajmsa.

 

Komentari (0)

Biznis