Biznis vesti

Amazon odložio povratak zaposlenih u kancelarije do 2022. godine

Komentari

Autor: Tanjug

06/08/2021

-

15:02

Amazon odložio povratak zaposlenih u kancelarije do 2022. godine
Amazon - Copyright Tanjug/AP/Michel Spingler

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Amazon je odložila povratak zaposlenih u kancelarije do početka sledeće godine zbog naglog rasta broja zaraženih delta sojem koronavirusa.


Prvobitno je bilo planirano da zaposleni u ovom gigantu e-trgovine u više zemalja, uključujući i Sjedinjene Američke Države, počnu da se vraćaju u kancelarije od 7. septembra ove godine, ali je taj datum sada pomeren na 3. januar 2022, rekli su iz Amazona za televiziju CNN.

Kada se budu vratili na radna mesta, zaposleni će morati da nose maske u kancelariji, osim ako ne pokažu potvrdu da su vakcinisani, dodali su iz kompanija.

Mnoge velike kompanije u tehnološkoj industriji, koje su među prvima zatvorile kancelarije na početku pandemije prošle godine, postavile su septembar 2021. kao rok za ponovno otvaranje poslovnih prostora. Sada odlažu te planove jer ih zabrinjava rast slučajeva delta soja virusa, a pojedine zahtevaju da se zaposleni koji se vraćaju vakcinišu.

Gugl je prošle nedelje najavio da će pomeriti datum povratka zaposlenih u kancelarije sa 1. septembra na 18. oktobar, dok je kompanija Uber saopštila da neće ponovo otvoriti kancelarije do 25. oktobra.

Glavni izvršni direktor Epla Tim Kuk je takođe izjavio da će kompanija odložiti planirani povratak zaposlenih u septembru za najmanje mesec dana, a iz Majkrosofta su poručili ranije ove nedelje da neće dozvoliti svim radnicima povratak na radna mesta pre 4. oktobra, prenosi CNN.

Komentari (0)

Biznis