Biznis vesti

Sutra počinje prijava - pod kojim uslovima turistički vodiči mogu dobiti 61.800 dinara?

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2021

-

15:21

Sutra počinje prijava - pod kojim uslovima turistički vodiči mogu dobiti 61.800 dinara?
Sutra počinje prijava - pod kojim uslovima turistički vodiči mogu dobiti 61.800 dinara? - Copyright E-Stock/Stevan Ranković

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo turizma raspisalo je javni poziv za dodelu subvencija turističkim vodičima i turističkim pratiocima, za dva meseca po 30.900 dinara, odnosno ukupno 61.800 dinara. 

Zahteve za dobijanje bespovratnih sredstava državne podrške turistički vodiči i pratioci podnose Ministarstvu od sutra, pa do 16. juna.

Uslovi za dobijanje državne novčane podrške su da imaju položen stručni ispit za turističkog vodiča ili turističkog pratioca, kao i da su do marta 2021. godine zamenili legitimacije, odnosno da poseduju odgovarajuće i važeće legitimacije.

Pomoć će dobiti oni koji nisu u radnom odnosu, što uključuje i privredno društvo čiji su osnivač ili član, kao i oni koji nisu radno angažovani po osnovu rada van radnog odnosa. Uslov je i da ne obavljaju samostalno preduzetničku delatnost, odnosno da nisu penzioneri, a državna podrška biće odobrena samo državljanima Srbije.

Javni poziv je raspisan na osnovu Uredbe vlade Srbije, a podrška turističkim vodičima i turističkim pratiocima dodeljuje se zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Kovid-19.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis